|

CHP'de ikinci Kılıçdaroğlu vakası

CHP Bakırköy Belediye Başkan Adayı Bülent Kerimoğlu, İstanbul'da oy kullanamayacak. İkameti Tekirdağ'da olan Kerimoğlu, 2009 yerel seçimlerinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun yaşadıklarını akıllara getrdi.

Akşam
00:00 - 22/02/2014 Cumartesi
Güncelleme: 15:34 - 22/02/2014 Cumartesi
Yeni Şafak
CHP'de ikinci Kılıçdaroğlu vakası
CHP'de ikinci Kılıçdaroğlu vakası

Yerel seçimler öncesinde il ve ilçe örgütlerinin istifalarıyla sarsılan CHP'de ilginç gelişmeler yaşanıyor. Aday isimleri nedeniyle çıkan sıkıntılar üyeleri partiden istifa noktasına getirdi. Şimdi de Bakırköy İlçe Belediye Başkan adayı olarak gösterilen Bülent Kerimoğlu'nun İstanbul'da oy kullanamayacağı ortaya çıktı.

Nedeniyse Kerimoğlu'nun ikametgahının Tekirdağ'da olması. CHP Bakırköy için uzun süre isim arayışını sürdürmüş, son anda Kerimoğlu'nda karar kılmıştı. Kayıtlara göre Tekirdağ'da ikamet eden Kerimoğlu, 30 Mart yerel seçimlerinde oyunu Kapaklı İlçesi Sanayiciler İlkokulu'ndaki 1147 no'lu sandıkta kullanacak.

Referandumda oy kullanmadı

Bu durum 29 Mart 2009 yerel seçimlerinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yaşadıklarını hatırlattı. Kılıçdaroğlu, unutkanlık nedeniyle seçmen kütüğünü Kağıthane'ye almamış ve seçimlerde oy kullanamamıştı. Benzer durum Kılıçdaroğlu'nun başına referandumda gelmişti.

10 yıl önce