|

CHP'de İzmir depremi!

CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler, İzmir büyükşehir Belediye Başkanlığı aday adaylığı için 2 Eylül''de resmi başvurusunu yapacağını açıkladı.

Dha
00:00 - 15/08/2013 Perşembe
Güncelleme: 12:58 - 15/08/2013 Perşembe
Yeni Şafak
CHP'de İzmir depremi!
CHP'de İzmir depremi!

Yıllarca üniversitelerde yerel yönetimler konusunda ders veren CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Birgül Ayman Güler, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna talip oldu. Resmi başvurusunu 2 Eylül''de yapmaya hazırlanan Güler, "Böyle bir niyetim var. Parlamento kapandığından beri İzmir''deyim. Çeşitli görüşmeler, temaslar yaptım. Ben de bu fikre yatkın hale geldim. Resmi başvurumu yapmadım. Süre, 2 Eylül''e kadar uzatıldı o zaman yapacağım. Şu an parti için yarış aşamasındayız" dedi.

"ADAYLIK İÇİN ÇALIŞMAYACAĞIM"

İzmir''de resmi başvurusunu yaptıktan sonra adaylık için özel bir çalışma içine girmeyeceğini ifade eden Güler, "Seçmene gidip ne diyeceğim? ''Genel Başkan''a söyle beni aday göstersin'' mi diyeceğim? Ancak parti aday gösterdikten sonra çalışma olur. Çünkü belediye başkanı bizim belediye başkanımız. Yerel yönetimde biz olmasaydık, çalışmaya erken başlardım. O zaman seçmene ''AKP''den ya da MHP''den belediyeyi almaya geliyorum'' derdim. Partinin adayı olmadan ne vaat edilebilir? ''Ben şunu yapacağım.'' Yok böyle bir şey. CHP olarak biz bu sorunu böyle çözeceğiz denmeli. Bu partinin yarışı ve halka kendini anlatması. Hiçbirimizde keramet yok. Ayrıca aday gösterilmesem de aday gösterilmiş gibi çalışacağım. İl Başkanlığı planlama yapacak. Bizde birlikte çalışma kültürü güçlüdür" dedi.

"BANA ''OLAY KADIN'', ''ZOR KADIN'' DİYORLAR"

Büyükşehir Yasası''na karşı keskin muhalefeti ile dikkat çeken CHP''li Güler, bu yasa ile yönetim modelinin değiştiğini, adayın buna göre belirlenmesi gerektiğini savundu. Güler, adının anketlerde çıkmasına çok sevindiğini belirterek, sert çıkışları nedeniyle kendisi için yapılan ''olay kadın'' ve ''zor kadın'' tanımlamalarını haklı görmediğini söyledi. Güler, "Çok sayıda anket yapılıyor. Genel Başkan''ın kendi çalışmaları da var. Anketlerde çıkınca müthiş seviniyorum. Ben sivri değil, netim. Yüksek sesle küfretmeden, fazla sözcüğe boğmadan konuşuyorum. Buna karşı kimisi kasıtlı, kimisi de ne dediğini bilmeyen bir saldırı içine giriyor. Ben her şeyi net söylemeye devam edeceğim. Bana ''olay kadın'', ''zor kadın'' diyorlar. Bu yakıştırmaları haklı görmüyorum. Siyaset sahnesi, söz sahnesi, sözümüzü net söylemek zorundayız ki karşı tarafta netleşsin" dedi.

"GENEL BAŞKAN''LA SORUN YOK"

CHP İzmir Milletvekili Güler, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile arasında sorun olmadığını belirterek, genel başkan yardımcılığı görevinden kendi isteğiyle ayrıldığını anlattı. Kadın örgütlenmesinden sorumlu genel başkan yardımcısı olarak görev yaptığı bir yıllık sürece sekiz yıldır kurultay yapmayan kadınların yöneticilerini kendilerinin seçtiğini ve tüzük değişikliği ile yüzde 33 cinsiyet kotası getirildiğini ifade eden Güler, "Bu çalışmaların ardından Genel Başkan''a rapor verdim. Yeni dönemde bugün benim yaptığım görevin kaldırılmasını önerdim. O da kabul etti. Merkez Yönetim Kurulu''nda bir yıl görev yaptıktan sonra ayrılmadan yapısal dönüşümü sağlayıp kendi isteğimle çekildim. Kurultayda da Genel Başkan''ın kendi hazırladığı Bilim Yönetim ve Kültür Platformu listesinde yer aldım" dedi.

"BAKAN YILDIRIM, 10 YILDIR NEDEN UÇURMADI"

CHP İzmir Milletvekili Güler, AK Parti teşkilatlarının, İzmir''de Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım''ın aday gösterilmesi için çaba harcadığını öne sürerek, şöyle konuştu:

"Yerel seçimde İzmir''de AKP ile CHP arasındaki makas daha da açılacak. AKP, ''Ulaştırma Bakanı aday olursa izmir''i uçururuz'' diyor. Ulaştırma Bakanı, İzmir''in liman sorununun çözümü için 10 yıldır ne yaptı? Alsancak, Nemrut, Çandarlı limanları için ne yaptı? İzmir''in limanlarındaki ticaretin artması için hiçbir şey yapmadılar. Türkiye''nin bir mevsimde üç kez farklı ürün dikebildiği Ödemiş''te Bakırçay''da duble yol yok. 30 kilometre bozuk yolda gidiyorsun. Ne üründe hayır var, ne sende. Vecihi Hürkuş Havalimanı nerede? Haber yok. 35 projeyi üfürdüler. Şimdiye kadar havalimanının tamamlanması gerekirken daha yüzde 40''ı bitti. Demiryolunun Atatürk Organize Sanayi Bölgesi''ne (AOSB) kadar uzatılması gerekir ki günde 100 bin kişi hareket ediyor. Nerede Ulaştırma Bakanı? 10 yıldır neden uçurmadın? İzmir halkı bunu görüyor. Ulaştırma Bakanı televizyonlarda bağırıyor, ''duble yollar yaptık'' diyor. Ödemişli de ''bizim 30 kilometreye sıra gelmedi herhalde'' diyor. Aynı Bakan, ''Demirağlarla ördük dört bir yanı'' diyor. İzmir''de AOSB''de görevli 100 bin kişi ''Biz ağ dışında kaldık herhalde'' diyor

11 yıl önce