|

CHP'den 1782 kişi istifa etti

CHP'de yerel seçimlerde aday adaylığı için parti örgütünden 1782 kişi istifa ederken, genel merkeze yapılacak başvuruların zamanlaması ise YSK'nın açıklayacağı seçim takvimi ile belirlenecek.

Aa
00:00 - 7/09/2013 Cumartesi
Güncelleme: 13:57 - 7/09/2013 Cumartesi
Yeni Şafak
CHP'den 1782 kişi  istifa etti
CHP'den 1782 kişi istifa etti

CHP'de yerel seçimlerde aday adaylığı için parti örgütünden bin 782 kişi istifa ederken, genel merkeze yapılacak başvuruların zamanlaması ise YSK'nın açıklayacağı seçim takvimi ile belirlenecek.

CHP''de parti yönetiminin aldığı karar doğrultusunda aday adayı başvuruları 2 Eylül''de tamamlanırken, örgütten de önemli ölçüde istifa yaşandı.

Aralarında 6 il başkanı, 167 ilçe başkanı, 56 belde belediye başkanı bulunan toplam bin 287 kişi aday adaylığı için görevlerinden ayrılarak, il başkanlıklarına başvuruda bulundu.

Genel merkeze yapılacak başvuruların zamanlaması ise YSK'nın açıklayacağı seçim takvimiyle belirlenecek. Fiilen belediye başkanlığı yapanlarla memurlar da bu takvime göre aday adayı olabilecek. İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyükşehirlerle, büyük ilçelerde aday adaylarının bu takvimden sonra şekillenmesi bekleniyor.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için adı geçen ve Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Gelirse mutlu olurum onur duyarım" dediği Mustafa Sarıgül ise halen üyelik başvurusunda bulunmadı.

Doğan İstanbul'dan, Nazlıaka Ankara'dan aday adayı oldu

CHP'de şu ana kadar İstanbul'da eski Gaziantep Belediye Başkanı Celal Doğan, Ankara'da Milletvekili Aylin Nazlıaka, Mersin'de ise Eski Kültür Bakanı ve CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi Fikri Sağlar aday adaylığı başvurusunda bulundu.

Ayaş Belediye Başkanı Ali Başkaraağaç da Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı için aday adaylığını açıklayan isimler arasında. İzmir''de Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan''ın da Büyükşehir Belediye Başkan aday adaylığı için resmi başvuruda bulunduğu belirtildi.

CHP Kahramanmaraş Milletvekili Durdu Özbolat da Çankaya Belediye Başkanlığı''na aday olduğunu açıkladı. PM'nin genç üyelerinden Ekrem Kerem Okay da Çankaya için başvuruda bulunanlardan. Geçtiğimiz aylarda Merkez Yönetim Kurulundaki görevinden istifa eden Gülseren Onanç ise İstanbul Beyoğlu Belediyesi için aday adaylığını açıklamıştı. İstanbul'da ilçe belediyeleri için şu ana kadar 200'den fazla aday adaylığı için başvuru yapıldığı öğrenildi.

"Titiz bir çalışma yürütüyoruz"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, AA muhabirine, CHP'nin yerel seçimlerde önemli başarılara imza atacağına inandığını belirterek, aday adaylığına yoğun ilginin bunun en önemli göstergesi olduğunu söyledi.

Yaklaşan yerel seçim sürecinde sorumluluk alanları üzerinden görev yapmak üzere, Yerel Yönetimler Komisyonu kurulduğunu anımsatan Oran, kendisi de dahil olmak üzere Genel Başkan Yardımcıları Gökhan Günaydın, Adnan Keskin ve Bülent Tezcan ile Genel Sekreter Bihlun Tamaylıgil'den oluşan komisyonun çalışmalarını sürdürdüğünü anlattı.

Komisyonun il başkanları ile toplantılar yaptığını ifade eden Oran, "Titiz bir çalışma yürütüp güçlü adaylarla seçmenlerin karşısına çıkacağız. CHP başta İstanbul, Ankara ve İzmir olmak üzere tüm Türkiye'de önemli başarı yakalayacak" dedi.

11 yıl önce