|

CHP'den Sarıyer açıklaması

CHP İstanbul İl Başkanı Salıcı, aday listelerinin Sarıyer İlçe Seçim Kurulu'na genel merkez tarafından faksla daha önce gönderildiğini ve itirazların sonuçsuz kalacağını savundu.

Aa
00:00 - 19/02/2014 Çarşamba
Güncelleme: 14:12 - 19/02/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
CHP'den Sarıyer açıklaması
CHP'den Sarıyer açıklaması

CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, aday listelerinin Sarıyer İlçe Seçim Kurulu'na genel merkez tarafından faksla daha önce gönderildiğini ve itirazların sonuçsuz kalacağını savundu.

Salıcı, yaptığı açıklamada, Yüksek Seçim Kurulu takvimine göre, aday listelerinin teslim etme süresinin dün saat 17.00'de sona erdiğini hatırlattı.

İlçe Seçim Kurulu'nun 17.00'dan 1 dakika sonra dahi evrak teslim alma yetkisinin bulunmadığını ifade eden Salıcı, "İlçe Seçim Kurulu, eğer saat 17.09'da evrak teslim edildiyse bunu neden alıyor? İlçe Seçim Kurulu 17.01 itibariyle teslim edilen bir evrakı alamaz. O evraklar İlçe Seçim Kurulu'na çok daha evvelden teslim edildi. 'Aslı gibidir' denilerek CHP Genel Merkezi'nin görevlendirmiş olduğu arkadaşımız, genel merkezden fakslanan evrakın orijinal olduğunu, 'Aslı gibidir' olduğunu, teyit etti. İşlemlerin bitmesi 17.09'u buldu. 17.09'da işlem bitebilir. Bununla ilgili sıkıntı yok" diye konuştu.

Listelere ilişkin itiraz süresinin 2 gün olduğunu belirten Salıcı, resmi başvuruların yapılması halinde konunun açıklığa kavuşacağını ifade ederek, "Diğer siyasi partiler 'buradan acaba avantaj sağlayabilir miyiz?' duygusuyla bakıyorlar. Ben onların yaptığı şeyi doğru bulmuyorum ama neden yaptıklarını anlıyorum. Manidar buluyorum" dedi.

Salıcı, CHP Sarıyer İlçe Başkanı Mehmet Deniz'in istifasının bu konuyla ilgisi olmadığını söyleyerek, "Evrakın İlçe Seçim Kurulu'na teslim edilmesi yetkisi Sarıyer İlçe Başkanı'nda değildi. Sarıyer İlçe Başkanı'nın istifası siyasi başka rahatsızlıkları vardır, onunla alakalıdır. Ben istifayı beyan olarak aldım ama henüz kendisiyle görüşemedim" ifadelerini kullandı.

10 yıl önce