|

CHP'nin kalesinde oylar yeniden sayılıyor

CHP'nin kalesi olarak görülen Artvin'in Hopa'da AK Parti'nin 15 oy farkla kazanması üzerine CHP itiraz etti 48 sandıktaki oyların sayımına yeniden başlandı

İha
00:00 - 1/04/2014 Salı
Güncelleme: 14:38 - 1/04/2014 Salı
Yeni Şafak
CHP'nin kalesinde oylar yeniden sayılıyor
CHP'nin kalesinde oylar yeniden sayılıyor

Artvin'in Hopa İlçesi'nde Belediye Başkanlığı seçimlerinde AK Parti'nin ilk kez CHP'nin önüne geçerek 15 oy farkla kazanması üzerine CHP sonuçlara itiraz etti. Artvin'in Hopa İlçesi'nde tarihinde ilk kez AK Parti 15 oy fark ile Hopa Belediye Başkanlığı'nı sol partilerin elinden almış oldu. 30 Mart akşamına kadar hep sol partiler tarafından yönetilen Hopa Belediyesi 15 oy fark ile CHP'den AK Parti'ye geçti. Ancak CHP seçim sonuçlarına itiraz etti. Yapılan itiraz üzerine ilçe seçim kurulu 48 sandıktaki oyların sayımına yeniden başladı. Şuanda CHP'nin elinde bulunan Hopa Belediyesi önceki dönemde ÖDP tarafından yönetilmişti. 30 Mart seçimleri ise ÖDP, HDP ve AK Parti arasında geçti. Seçimlerde MHP ve SP'de Hopa'dan aday göstermişti. Seçimlerde AK Parti 4 bin 536 oy alırken CHP 4 bin 521 oy aldı. Konuyla ilgili açıklama yapan AK Parti Hopa İlçe Başkanı İlyas Güven, ''30 Mart akşamı sandıklar açılarak oylar sayılmaya başlandı. 15 oy fark ile Hopa'da seçimi kazandık. CHP'nin seçime itirazı oldu. Şuan bu itirazlar inceleniyor. 48 sandıktan şu ana kadar 15'i sayıldı. 15 olan fark 21'e çıktı'' dedi.

Güven, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim sonrası telefon ile aradığı milletvekili İsrafil Kışla aracılığı ile kendilerini tebrik ettiğini, seçim sonuçlarının kesinlik kazanması ile Başbakan Erdoğan'ın kendileri ile de görüşeceğini söyledi.

AK Parti Hopa Belediye Başkan adayı Nedim Cihan ise yaptığı açıklamada, parti rozetini çıkartarak insan odaklı hizmet yapacağını ifade ederek ''2004 yılında da adaydım. O zaman nasip olmadı. 2014 yılında nasip oldu. Hopa halkına çok teşekkür ediyorum. Hopa kazanmıştır. Türkiye kazanmıştır. Biz AK Parti olarak bir devrim yaptık burada. Artvin'de bir ilçe hariç merkez ilçeyi de kazandık. Türkiye'ye ve Artvinliler'e hayırlı olsun. Ben Hopa'nın Belediye Başkanı olacağım. Rozetimi çıkartıp kenara koyacağım'' diye konuştu.

10 yıl önce