|

Demirtaş'tan CHP'ye Cemaat eleştirisi

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Tunceli'de partisinin belediye başkan adaylarının tanıtım töreninde gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

İha
00:00 - 14/02/2014 الجمعة
Güncelleme: 17:56 - 14/02/2014 الجمعة
Yeni Şafak
Demirtaş'tan CHP'ye Cemaat eleştirisi
Demirtaş'tan CHP'ye Cemaat eleştirisi

BDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, CHP'ye yüklenerek, "Bu Fethullahçı sevdası nereden geliyor? Daha düne kadar bunlar değil miydi ilerici devrimcilere kan kusturanlar? Bu meydanlarda, Dersim de dahil, gazla copla sizleri işkenceye tabi tutanlar kimdi? Şimdi bu işbirliği sevdası nereden geliyor, bir sorun" dedi.

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Tunceli'de partisinin belediye başkan adaylarının tanıtım törenine katıldı. Burada partililere seslenen Demirtaş, gönüllerinin düzen partilerinin burada aday dahi bulamamasını istediğini söyledi. Demirtaş, "Ama inanın ki o günler de yakındır. Adayların halkla birlikte hareket ederek her bir partiyi burada bir tabela partisi yapsalardı. Onlar madem bu sorumluluğu üstlenmediler, sorumluluk bize düşüyor. Bize düzen partilerini burada sıfırlamak görevi düşüyor, evelallah biz de o görevi yapacağız" diye konuştu.

Demirtaş, amaçlarının sadece belediye başkanlığı veya koltuk kazanmak olmadığını söyleyerek, "Diğer partileri bırakalım koltuk için birbirlerine girsinler, bizim kavgamız, bizim sevdamız özgürlüğe dairdir. Onurlu bir yaşama dairdir. Biz bu kavgada sona doğru geliyoruz. Artık görüyoruz ki Dersim'in dağlarından, Munzur'un dağlarından artık nehirler şehirlere akıyor" şeklinde konuştu.

Demirtaş, CHP'ye de yüklenerek, "Öbürleri gelirse onlara sorun, deyin ki bu cemaat, bu Fethullahçı sevdası nereden geliyor? Daha düne kadar bunlar değil miydi ilerici devrimcilere kan kusturanlar? Bu meydanlarda, Dersim'de dahil, gazla copla sizleri işkenceye tabi tutanlar kimdi? Şimdi bu işbirliği sevdası nereden geliyor, bir sorun. Bizi iktidar yapacak bir cemaatten hayır gelmez" dedi.

Demirtaş, törenin ardından Mazgirt ilçesi Akpazar beldesinde seçim bürosunu açmak üzere karayolu ile konvoy eşliğinde beldeye hareket etti.

٪d سنوات قبل
default-profile-img