|

Devlet Bahçeli: 11 yıl türkülerle geçti

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli yerel seçim çalışmaları kapsamında açıklamalarda bulundu.

Ajanslar
00:00 - 6/03/2014 Perşembe
Güncelleme: 16:27 - 6/03/2014 Perşembe
Yeni Şafak
Devlet Bahçeli: 11 yıl türkülerle geçti
Devlet Bahçeli: 11 yıl türkülerle geçti

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Tam 80 güne yaklaştı, Türkiye rüşvet ve yolsuzluğu konuşuyor. Esnafın, orman işçilerin, köylünün sıkıntıları konuşulmuyor, memur ve emeklinin durumu aklımıza gelmez oldu. Varsa yoksa rüşvet ve yolsuzluk. Yolsuzluk var veya yok. Bunu kim açığa çıkaracak. Tabiatıyla iktidarın başkanı, sayın Başbakan ortaya çıkarmalıdır" dedi. Bahçeli, Demirköy Belediye Başkanı Muhlis Yavuz'u ziyaret etti, hizmetleri hakkında bilgi aldı.

Daha sonra Cumhuriyet Meydanı'nda partililere hitap eden Bahçeli, AK Parti iktidarıyla bazı konularda "kışkırtıcı, yoldan çıkarıcı, birlik ve dirliği bozucu" olayların yaşandığını, Cumhuriyet'in kazanımlarının ortadan kalktığını savundu.

30 Mart yerel seçimlerinin önemini vurgulayan Bahçeli, "Eğer kargaşadan yanaysanız, çatışmadan yanaysanız, hayat pahalılığından memnuniyet duyuyorsanız, işiniz yok ve işsiz kalmaktan memnuniyet duyuyorsanız, bunun kararını sizler vereceksiniz" diye konuştu.

"HER ŞEY TOZ PEMBE"

Bahçeli, iktidarın halkı yatırımlar yapıldığı yönünde yanılttığını ileri sürdü. Televizyonda her şeyin toz pembe görülebileceğini savunan Bahçeli, şöyle devam etti:

"Televizyonda her şey toz pembe görülebilir. Şu kadar yatırım yapıldı, şu kadar işsizlik çözüldü, bir tane tesisi aylara bölüp, TOKİ'nin toplantılarıyla, taşıma insanlarla bir araya gelip, 'Kayseri'de 153 tesisin açılışını yaptık, oradan Sivas'a geçip 60 tesis açtık' diye söyleye söyleye... 11 yıl bu türkülerle geçti. Gittiğimiz yerlerde görüyoruz, bu tesislerden biri su basmanına kadar çıksın be mübarek adam bir görelim yahu."

Bahçeli, Türkiye'de önemli sorunlardan birinin de işsizlik olduğunu söyledi. İşsizliğin önemli bir hastalık olduğunu belirten Bahçeli, şunları anlattı:

"Sürekli bir evde kız veya oğlan...Kendi kendine sıkıntıya düşmesi bir başlarsa sonu gelmez. Şu an her evde bir işsizim var. İşsizlik kısa sürede çözüme kavuşturulmalıdır ama bu kısa sürede de olmaz. Her iktidar işsizliği çözeceğini söyler, bunda da çok başarılı olmayabilir fakat böyle gelişme nutukları atıp hala 2 milyon 747 bin ise o zaman düşünmek lazım. Bir de iş aramaktan vazgeçmiş ama işsizler var. Onları da ilave ettiğiniz vakit dört milyonu geçiyor. Dört milyon, her evde patlamaya hazır dinamit gibi. Allah muhafaza birileri bunları istismar etse ülke karma karışık hale gelebilir. Çünkü bıkmış, usanmış, bazıları yaşamaktan kurtulmak istiyor. Bunu ancak bu hayatı yaşayan anne, baba ve işsiz evlat bilir."

"BAŞBAKAN ORTAYA ÇIKARMALI"

Bahçeli, son aylarda Türkiye'nin gündeminde "yolsuzluk ve rüşvet" tartışmaları olduğunu belirterek, "Tam 80 güne yaklaştı, Türkiye rüşvet ve yolsuzluğu konuşuyor. Esnafın, orman işçilerin, köylünün sıkıntıları konuşulmuyor. Memur ve emeklinin durumu aklımıza gelmez oldu. Varsa yoksa rüşvet ve yolsuzluk. Yolsuzluk var veya yok, bunu kim açığa çıkaracak. Tabi iktidarın başkanı, sayın Başbakan ortaya çıkarmalıdır."

Bahçeli, Başbakan Erdoğan'ın hiçbir şeyin arkasına saklanmadan bu söylentileri açığa çıkarması gerektiğini vurguladı. Bahçeli, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"BAŞBAKAN KONUŞMAYI KABULLENDİ"

"'Bana komplo yapıyorlar, şudur budur diye laf dolaştırıyor. İki gün önce de Adalet Bakanı ile görüşmesi basında yayınlandı. En sonunda sayın Başbakan, 'Konuşmayı ben yaptım' dedi. Yani kabullendi. Peki öbürlerini kim yaptı. Bu sesler aynı sesler. İhaleler, rüşvetler konuşuluyor, basın sektörlerinin bazısının ele geçirilmesi konuşuluyor. Bunların bazısını kabul edip, bazısına montaj dersen bu millet bunu nasıl ayırt edecek."

Bahçeli, insanların son dönemdeki tartışmalardan bıktığını ifade ederek, "Millet 80 günden beri bıktı, usandı. Bunun bir çözümü var. Başbakan 'Savcılara kıydım, 8 bin polisimizi yerinden yurdundan ettim, 28 valiyi değiştirdim, alayını inkar ettim, fezlekeler meclise geldi geri gönderdim...' Tekrar geri geldi, şimdi ne olacak belli değil. Milleti bunlarla oyalayacağı yerde Başbakan'ın yapacağı bir şey var. 'Ben AK Parti'yim, Türkiye'yi aklamak için savcısı, hakimi, sivil toplum kuruluşlarını, alayını göreve çağırıyorum. Kazıyın şu yolsuzluk ve rüşveti' demesi lazım. 'Bana kadarda uzasa kazıyın' demesi lazım" diye konuştu.

"MEMNUN DEĞİLSENİZ İKTİDARI UYARIN"

Bahçeli, Türkiye'nin 80 gününün heba edildiğini savunarak, "Paralel devletmiş, hainmiş, siyaseten ağza yakışmayacak sözlerle milletin huzuruna çıkıp vatandaşlarla dertleşiyor. Buna son vermek lazım. Buna son verme günü demokrasilerde seçimlerdir. Bu iktidardan memnunsanız beraber yürüyün bu yolları ama memnun değilseniz iktidarı uyarın" dedi.

Bahçeli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın oy kaybına uğradığında bundan ders çıkaracağını umduğunu söyledi. Bahçeli, şunları kaydetti:

"'Bana yüzde 51 destek veren bu aziz milletim benden desteğini çekiyor, ne oluyor' diyip belki de etrafındaki birkaç danışmanının dışında başkalarıyla danışıp görüşür karara varır. Bunu düşünmezse ne olur. İşte bugünkü laf, bilmem Danıştay bir karar vermiş, 'Kim güçlüyse buyursun gelsin, hadi orayı yıksın' diyor. Bir Başbakana yakışır mı. Bu söz boğazından çıktığı gün af buyurun 7 gün 7 gece af dilemen lazım. Ne demek devletten, bu milletten daha mı güçlüsün, sen kimsin. Yarın Başbakanlıktan düştüğünde, siyaseten seçilemediğinde, bugün bize yavru muhalefet diyorsun, belki senin yavruluğun da kalmayacak, senden eser kalmayacak."

10 yıl önce