|

Diyarbakır başkanını internetten arıyor

Mahalli İdareler Derneği, Diyarbakır'da yerel seçim öncesi vatandaşın istediği belediye başkan aday adaylarını belirlemek için internet üzerinden "Diyarbakır başkanını arıyor" anket çalışması başlattı.

Aa
00:00 - 18/06/2013 Salı
Güncelleme: 15:23 - 18/06/2013 Salı
Yeni Şafak
Diyarbakır başkanını internetten arıyor
Diyarbakır başkanını internetten arıyor

Şube Başkanı Ömer Faruk Taş düzenlediği basın toplantısında, anket çalışmasının merkezi Ankara'da bulunan Mahalli İdareler Derneği'nce ilk kez Diyarbakır'da uygulandığını söyledi. İnternet üzerinden yapılacak oylama öncesi Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ile ilçe belediye başkan aday adaylarının belirlenmesi için uzman kişilerin Diyarbakır'a gelip vatandaşlarla yüz yüze görüştüğünü belirten Taş, vatandaşların derneğin internet sitesinden "Diyarbakır başkanını arıyor" oylamasına katılabileceğini kaydetti.

"Hedeflenen halkın iradesinin yansımasıdır"

Taş, çalışmanın, kent insanının özgür iradesini yansıtmaya vesile olacağını ifade ederek, bu sayede halkın başkan aday adayı olarak görmek istediği kişileri belirleyeceğini dile getirdi. Anket çalışmasının yıl sonuna kadar süreceğini vurgulayan Taş, şöyle dedi:

"Merkezimiz gerek yüz yüze yapmış olduğu gerekse telefonla yapılan görüşmelerde 100 kişiden 3 kişinin verdiği ortak ismi ankete almıştır. Bu aday adayı belirleme çalışması her ay yeniden yapılacaktır. Mevcut aday adayı olarak anketimizde görülen adaylarımızın, milletimizin teveccühüne mazhar olan ve o ankette görülmek istenenlerdir. Hedeflenen halkın iradesinin yansımasıdır. Sonuçlar tüm siyasi partilerin genel merkezine iletilecektir."

"Diğer illere de örnek olacak"

İlk ankette belirlenen 23 büyükşehir belediye başkan aday adayı arasında Osman Baydemir'in yanı sıra Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Prof. Dr. Ahmet Bilgin ile Prof. Dr. Fazıl Hüsnü Erdem'in de yer alacağını ifade eden Taş, "Güvenlik sistemi üst düzeye çıkarılmış bir programla anketi yapıyoruz. Her bilgisayardan ancak bir kez oylamaya katılabiliniyor. Duyurumuzu yapmamamıza rağmen bir haftada 12 bin kişi oy verdi. Bu yoğun ilgi bizi de şaşırttı. Yıl sonuna kadar 100 bini aşarız. Bu çalışma diğer illere de örnek olacak" diye konuştu.

11 yıl önce