|

DSP adayı MHP lehine çekildi

Demokratik Sol Part Seyhan Belediye Başkan Adayı Orçun Ünlü, Seyhan Belediye Başkan Adayı Abdullah Çalışkan lehine adaylıktan çekilerek beraberindekilerle MHP'ye katıldı.

İha
00:00 - 11/03/2014 Salı
Güncelleme: 12:08 - 11/03/2014 Salı
Yeni Şafak
DSP adayı MHP lehine çekildi
DSP adayı MHP lehine çekildi

Bir otelde gerçekleşen törende, 'Gezi' olayları sırasında palalı bir saldırgana hitaben çektiği meydan okuma videosuyla tanınan Orçun Ünlü'ye rozetini MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk taktı. Ünlü, MHP'ye katılmasının sebebini, DSP'de kaldığı sürece iktidar partisine hizmet edeceği düşüncesiyle açıkladı. 2005 yılından bu yana canlı yayın yapan bir televizyoncu olduğuna vurgu yaparak yaşadığı heyecanı daha önce hissetmediğini söyleyen Ünlü, şu ifadeleri kullandı:

"Gezi olaylarında tutuklanmam pahasına hep en ön saflarda yer aldım. Geceleri yatarken yatağımın ucuna temiz kıyafetler koydum ki sabah 5'te gelip beni de alacaklar diye. Ama hiçbir zaman yılmadım. Her zaman sosyal medyada da köşe yazılarımda da son nefesimi verene kadar mücadelem devam edecek diye kendime söz verdim. Fakat çok kötü olaylar yaşadım ailem de benimle birlikte yaşadı."

Hakkında çeşitli medya organlarında çıkan iddialara yanıt veren Ünlü, "Annem de burada babam da burada ben Meydan Mahallesi'nde oturuyorum. Orada doğdum orada büyüdüm hala da evim oradadır bindiğim araba yok. Ben mal varlığımı da açıklayacağım basın huzurunda" diye konuştu.

"SON NEFESİMİ VERENE KADAR..."

Ünlü, sosyal medyada hitap ettiği 175 bin kişiden ve ailesinden destek aldığını belirterek, "Bugünden itibaren bütün mücadelem Milliyetçi Hareket Partisi'nde, son nefesimi verene kadar sizlerle birlikte devam etmek istiyorum" şeklinde konuştu.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk ise "Allah arkadaşlarımızı verdikleri karar noktasında mahcup etmesin. Pişmanlık duymasın inşallah. Hepinizin yüreğindeki sıcaklık onları da saracak, pişmanlık duygusunu yaşatmayacaktır. Her günümüzü bir güzellikle taçlandırıyoruz. Artık herkes şuna inandı ki Türk tarihinin mirasçısı MHP. MHP'nin yüreğinde herkese yetesiye sevgi var. MHP'nin kucağı herkesi içine alacak kadar geniş. MHP her darda olanın sığınacağı liman. Onun için tertemiz kalabilmeyi becermiş vatandaşlarımız gönül rahatlığıyla kapımızı şereflendiriyorlar. Hayırlı uğurlu olsun inşallah" diye konuştu.

Partiye katılan kişilerin bir kısmına rozetlerini ise MHP Seyhan Belediye Başkan Adayı Abdullah Çalışkan, MHP İl Başkanı Mustafa İzgioğlu ve Yüreğir İlçe Başkanı Hüseyin Tumrukoğlu taktı.

Tören sonrası MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk, parti görevlileriyle seçimler üzerine söyleşi ve seminer düzenledi.

10 yıl önce