|

Erdoğan: Ordu'yu alın gelin

AK Parti Ordu İl Başkanı Hüseyin Akyol, AK Parti'nin yıllardır Ordu'da ilçelerde gösterdiği başarıyı merkezde gösteremediğini, Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı istediğini söyledi.

İha
00:00 - 4/10/2013 Cuma
Güncelleme: 18:39 - 4/10/2013 Cuma
Yeni Şafak
Erdoğan: Ordu'yu alın gelin
Erdoğan: Ordu'yu alın gelin

AK Parti Ordu İl Başkanı Hüseyin Akyol, parti binasında düzenlediği basın toplantısında, Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın kendisine yerel seçimlerde "Ordu'yu alın gelin" dediğini ifade etti.

"Başbakan'ın talimatını yerine getireceğiz"

Akyol konuşmasında, "Ordu hakikaten çok önemli bir il. Ankara'dan baktığınız zamanda Sayın Başbakan'ın ya da genel merkezdeki yetkililerin 'Acaba bu sefer ne yapacaksınız?' sorularına biz de maruz kalıyoruz. Sayın Başbakan'ın bize talimatı 'Ordu'da en başarılı şekliyle bize gelin, Ordu'yu alın gelin' dedi. Biz de inşallah Başbakan'ımızın talimatını yerine getireceğiz. Ordu halkı da Sayın Başbakan'ın büyük destekleri ile Başbakan'ın ne demek istediğini iyi anlayacaklardır ve inşallah desteklerini esirgemeyeceklerdir" dedi.

"2 Aralık'tan önce aday açıklanmayacak"

"Çok önemli bir süreci yaşıyoruz. Çok öneli bir süreci başlatmış bulunuyoruz. 1 Ekim tarihi itibariyle yerel yönetim seçimlerinin partimiz açısından müracaatımızın başlamış bulunmaktadır" diyen Başkan Akyol, "Bu sürecin teşkilata yönelik olarak son tarihide 1 Kasım'dır. Bu tarihler parti içerisinde görevli arkadaşlarımızı kapsamaktadır. Bu süreci fazlasıyla yorumlamak değerlendirmek, zaten tarihi belli olan ve ortaya hem yasalar hem de tüzükler ile koyulmuş bir süreçtir. Bunun irdelenmesi de çok mümkün değildir. Bu tarih aralığı teşkilata yönelik bir süreçtir. 2 Aralık itibariyle de kamu çalışanlarının istifalarının son günü olarak devam edecektir. Aslında parti içerisinde müracaat 1 Kasım olarak bitse bile kamu çalışanlar için 2 Aralık'a kadar zaman var. Yani 2 Aralık tarihinden önce hiçbir adayın açıklanmayacağı gözüküyor. Ama kalan zaman adayın açıklanması içinde yeterli bir zamandır" şeklinde konuştu.


10 yıl önce