|

Erdoğan: Zerre kadar şerefin varsa açıkla

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Siirt Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingde konuştu. Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun iddiaları için "Zerre kadar şerefin varsa açıkla" dedi.

YENİSAFAK.COM.TR
00:00 - 12/03/2014 Çarşamba
Güncelleme: 13:46 - 12/03/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
Erdoğan: Zerre kadar şerefin varsa açıkla
Erdoğan: Zerre kadar şerefin varsa açıkla

Yerel seçim kampanyası kapsamında Siirt'te konuşan Başbakan Erdoğan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu sert eleştirdi.

Kılıçdaroğlu'nun Başbakan'ın İsviçre bankalarında 13 hesabı olduğu iddialarını Siirt'te cevaplayan Başbakan Erdoğan, "Sende zerre kadar karakter, şeref varsa, senin cibiliyetin düzgünse, bu hesaplarda hangi bankadaysa, vicdanın varsa, bu hesapları bul, çıkart" dedi. Erdoğan "Ben de bu hesaplarda çıkan parayı varsa; sen çok fakirsin ya, sana vereceğim" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, özel uçak "DAP" ile saat 12.48'de Siirt'te geldi.

Başbakan Erdoğan'ı, Siirt Havaalanı'nda Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Vali Ahmet Aydın, Emniyet Müdürü Metin Özkan, AK Parti Siirt Milletvekilleri Afif Demirkıran ve Osman Ören ile öteki yetkiler karşıladı.

Başbakan Erdoğan'la birlikte eşi Emine Erdoğan, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ile eski AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış da Siirt'e geldi.

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları;

Ben bu meydandan Pınarhisar'a gittim. Ziya Gökalp'i Milli Eğitim onaylı şiirini okudum. Neydi o:

"Minareler süngümüz

Kubbeler miğfer

Camiler kışlamız

Müminler asker"

Bunu söyledim diye Pınarhisar'a gittim.

Şimdi 'İmandır o cevher ki ilahi ne büyüktür., İmansız olan paslı yürek sinede yüktür' anlayışıyla yürüyoruz.

Demokrasi tarihinin en önemli seçimlerinden birine giriyoruz.

Siirt bugün milli iradeye, Başbakanına, yani damadına sahip çıkıyor. Eski Türkiye ile Yeni Türkiye'nin tercih edileceği seçime giriyoruz. Rabbim sizlerden razı olsun. Eski Türkiye'de yasaklar, red, inkar, asimilasyon vardı, kitaplara, klavyelere yasak vardı. Eski Türkiye'de kan vardı, gözyaşı vardı, acı vardı. Eski Türkiye'de Siirt'in sesinin ulaşmadığı duvarlar vardı. Şimdi Yeni Türkiye var. Yeni Türkiye milletiyle kucaklaşan bir Türkiye... Eski Türkiye'de türkülere, kitaplara, annenin evladıyla ana dilinde konuşmasına yasak vardı. Bunları biz kaldırdık. İnşallah 9 gün sonra Nevruz'u muhabbetle kutlayacağız. Artık şehit haberleri gelmiyor. Demokrasiye sahip çıktınız. Çözüm süreci birilerini rahatsız etti. İstikrar ve huzur, kalkınma ve refah; yeni Türkiye birilerini rahatsız. Gezi eylemlerinde ağaç bahaneydi, çevre bahaneydi, gerisi çok şahaneydi. Yaktılar, yıktılar; yahu molotofla demokrasi gelir mi? Demokrasinin yolu sandıktır. 17 ve 25 Aralık'ta yolsuzluk bahaneydi. Biz bugünlere yolsuzluklarla mücadele ederek geldik. Bunlar sandıkta bir kez daha kaybedeceklerini biliyorlar, o yüzden sandık dışında yollar arıyorlar. Hukuksuzca telefon dinleyip, çözüm sürecine sabotaj yapmak istiyorlar. Sandık dışı her şey gayri meşrudur. Hiç merak etmeyin, asla umutsuz olmayın. Biz bunların hesabını soracağız. Siz de sandıkta hesap soracaksınız. Son çete temizlenecek, CHP' ve MHP darbe umutlarının yitirip gidecek.

CHP Genel Müdürü benimle ilgili yeni bir yalan uydurdu. İsviçre bankalarında 13 hesabım varmış. Yalan olur da bu kadar olur! Bunda karakter zafiyeti var.Eğer o hesaplarda para varsa bul, sana vereceğim paraları.

Sende zerre kadar karakter, şeref varsa, senin cibiliyetin düzgünse, bu hesaplarda hangi bankadaysa, vicdanın varsa, bu hesapları bul, çıkart. Ben de bu hesaplarda çıkan parayı varsa; sen çok fakirsin ya, sana vereceğim. Yalanın kuyruklusunu biliyorduk ama bu kadarını bilmiyorduk ya. Adamın bütün hayatı iftira üzerine kurulu. Çünkü fetvayı veren hocaları da var artık. Fetvayı da Pensilvanya'dan alıyorlar. Ondan sonrada 'iftira at tutmazsa da iz bırakır' diyorlar. Bu hangi bankadaysa çıkart. Madem sana 13 bankada hesabım olduğunu söylediler, çıkart. Ondan sonrada senle o parayı tahsil edelim sana vereyim onu. İnsaf ya, insaf. Yalan olur da bu kadar olmaz.

Kurtalan'a ikinci bir havaalanı beklentinizi biliyorum.Gerekli talimatları verdim, arkadaşlarım çalışmasını yapıyor. Siirt'e içme suyu projesi için 148 trilyon harcadık. Bunu BDP'li belediyenin yapması gerekiyordu ama biz yaptık. Eğitimde Siirt'e 1551 derslik yaptık, 318 okula internet bağlantısı yaptık ki yavrularımız dünyayla buluşsun diye.

Birliğimizin, beraberliğimizin, kardeşliğimizin teminatı sizsizin siz! 30 Mart bu bakımdan çok önemli. Allah aşkına Siirt'e biz gelene kadar 79 yılda 7 km bölünmüş yol yapılmış. Biz 10 yılda 111 km yaptık. İnşallah 25 km'lik Kurtalan - Siirt demiryolu projesine başlıyoruz. Siirt'e bugüne kadar 5 trilyon destek verdik. Halep oradaysa arşın burada. İnşallah hemşehriniz Nihat Özdemir Bey Siirt'e 215 derslikli imam hatip yapıyor. Örnek imam hatiplerden olacak.

10 yıl önce