|

Erdoğan'a sunulan son ankette görülmemiş sonuç

Başbakan Erdoğan'a dün sunulan son araştırmadan AK Parti'nin bu zamana yaptırdığı anketlerde çıkmayan bir sonuca rastlandı. Şubat başındaki ankette oyu yerel seçimlerde yüzde 44 görünen AK Parti iki gün önce sonuçlanan araştırmaya göre oylarını yüzde 49'a çıkardı. Araştırmaya göre AK Parti'nin genel seçim oyları da yüzde 49 oranında. Yerel ve genel seçim oranlarının aynı olması AK Parti için görülmemiş bir sonuç.

YENİSAFAK.COM.TR / Seçim 2014
00:00 - 15/03/2014 Cumartesi
Güncelleme: 00:34 - 15/03/2014 Cumartesi
Yeni Şafak
Erdoğan'a sunulan son ankette görülmemiş sonuç
Erdoğan'a sunulan son ankette görülmemiş sonuç

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, ellerine ulaşan son araştırmanın sonuçlarını açıkladı. Kanal 7'de İskele Sancak programına katılan Atalay, ANAR'ın iki gün önce sonlanan anketine göre AK Parti'nin oy oranını açıkladı.

Her hafta saha çalışması yaptıklarını söyleyen Atalay, daha önce yaptıkları anketlerin aksine çok farklı bir sonuç çıktığını söyledi. Atalay, bu sabah Başbakan Erdoğan'a da sunulan ve 5200 kişi ile yapılan araştırmaya göre AK Parti'nin yerel seçimlerdeki oy oranı yüzde 49 göründüğünü belirtti.

12 Haziran 2011 seçimlerinden beri genel seçim oylarının yüzde 50 bandında olduğunu fakat Şubat'ın sonuna kadar yerel seçim oylarının ise yüzde 44'lerde seyrederken iki haftada ciddi anlamda yükselişe geçtiklerini ifade etti.

Aynı sonuç hiç çıkmamıştı

Başbakan Yardımcısı Atalay, "İki hafta önce, 18 Şubat'ta 81 ilde 121 bin kişi ile yapılan araştırmada yüzde 44 çıkmıştı. 12 Mart'ta biten araştırmaya göre AK Parti'nin genel ve yerel seçimlerdeki oy oranının yüzde 49 olduğunu gördük. Genel ve yerelde aynı sonucu bu zamana kadar yakalayamamıştık" diye konuştu.

Daha fazla büyükşehir ve il kazanacağız

İzmir'de aklı olanın Binali Yıldırım'a oy vermesi gerektiğini söyleyen Atalay, İzmir'de CHP'nin önde göründüğünü fakat oylarının ciddi anlamda yükseldiğini açıkladı. Atalay, daha fazla büyükşehir ve il belediyesi kazanacaklarının altını çizerek, "Her araştırmada İzmir'deki oranlarımızı yükseliyor. Hem büyükşehir ve hem ile olarak mevcut belediyelerimizden daha fazlasını alacağız" dedi.

10 yıl önce