|

Giresun'da seçim sonuçları

Giresun'un Doğankent ilçesinde belediye başkanlığını, resmi olmayan sonuçlara göre, MHP adayı Haşim Birol Tekin kazandı. Giresun'un Yağlıdere ilçesinde belediye başkanlığını ise AK Parti adayı Abdurrahman Kırhasanoğlu kazandı. Espiye Belediyesi'nde ise AK Parti adayı Mustafa Karadere kazandı.

Aa
00:00 - 30/03/2014 Pazar
Güncelleme: 19:48 - 30/03/2014 Pazar
Yeni Şafak
Giresun'da seçim sonuçları
Giresun'da seçim sonuçları

Alınan bilgiye göre, oy sayımı sonucunda, MHP adayı Haşim Birol Tekin, Doğankent'in yeni belediye başkanı oldu.

Haşim Birol Tekin'in özgeçmişi

Haşim Birol Tekin, 1966 yılında Doğankent'te doğdu. İlkokulu Doğankent'te, Ortaokulu İstanbul'da tamamlayan Tekin, 1991 yılında 100. Yıl Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nden mezun oldu. Tekin, evli ve 3 çocuk babası.

AK Parti Espiye İlçe Başkanı Murat Altuntaş, Espiye Belediye Başkanlığını, adayları Mustafa Karadere'nin kazandığını açıkladı.

Altuntaş, yaptığı açıklamada, kendilerine gelen bilgilere göre, adayları Mustafa Karadere'nin, ilçe belediye başkanlığını kazandığını bildirdi.

Mustafa Karadere'nin özgeçmişi

Karadere, 1965 yılında Giresun'un Espiye ilçesinde doğdu. İlk ve orta öğrenimi Espiye ilçesinde, lise eğitimini Ankara'da tamamlayan Karadere, 1988- 1992 yılları arasında Karadeniz Teknik Üniversitesi Fizik öğretmenliği bölümünden mezun oldu.

Giresun Ticaret Borsası'nda başkanvekilliği, daha sonra da başkanlık görevlerinde bulunan Karadere, evli ve 5 kız çocuk babası.

10 yıl önce
default-profile-img