|

Gürsel Tekin'in CHP anketi çelişkilerle dolu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, konuk olduğu programda hem partisinin hem de AK Parti'nin son oy oranını açıkladı ancak Tekin'in hesap hatası dikkatlerden kaçmadı.

.
00:00 - 10/03/2014 Pazartesi
Güncelleme: 11:22 - 10/03/2014 Pazartesi
Yeni Şafak
Gürsel Tekin'in CHP anketi çelişkilerle dolu
Gürsel Tekin'in CHP anketi çelişkilerle dolu

30 Mart yerel seçimleri öncesi siyasi partiler vatandaşın nabzını tutan anket sonuçlarını açıklamaya devam ediyor. AK Parti kanadından yapılan açıklamalarda yüzde 45-49 bandı üzerinde yoğunlaşılırken, CHP ise bunun tam tersi açıklamalar yapıyor.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, dün akşam bir televizyon programında gündemi değerlendirdi. Tekin, canlı yayında bağımsız bir ilaç şirketi tarafından yapılan anketi açıkladı. Programın ilk bölümlerinde anket şirketlerine güvenmediğini belirten Tekin "Elimizde uluslararası bir ilaç firmasının anketi var. Oradaki sonuçlara göre, AK Parti yerel seçimde yüzde 32, CHP ise yüzde 30 oranında oy alıyor" dedi.

Ancak AK Parti'nin yüzde 32, CHP'nin yüzde 30 oy alacağını açıklayan Gürsel Tekin önemli bir hata yaptı. Tekin'in açıklamasına göre geride yüzde 38 oy daha bulunuyor. Ancak yüzde 38 oyu kimin alacağı belirsiz. Bu hesaba göre MHP'nin de yüzde 30 civarında oy alması gerekiyor.


10 yıl önce
default-profile-img