|

Hasan Tahsin Usta: Gaziosmanpaşa'ya talibim

Yerel seçimler için Gaziosmanpaşa Belediye Başkan aday adaylığı başvurusunu yapan Hasan Tahsin Usta, hedefinin, AK Parti belediyeciliğinin hizmet çıtasını yükseltmek olduğunu söyledi.

YENİSAFAK.COM.TR / Seçim 2014
00:00 - 30/10/2013 Çarşamba
Güncelleme: 15:46 - 30/10/2013 Çarşamba
Yeni Şafak
Hasan Tahsin Usta: Gaziosmanpaşa'ya talibim
Hasan Tahsin Usta: Gaziosmanpaşa'ya talibim

Ak Parti'den Gaziosmanpaşa Belediye Başkanlığına aday adayı olan Tahsin Usta çalışmalarını hızlandırdı. Geçtiğimiz günlerde AK Parti Gaziosmanpaşa İlçe Başkanlığı'na giderek İlçe Başkanı Av. İsmail Ergüneş'e başvuru dilekçesini veren Usta, 1989'dan beri yaşadığı ilçedeki hizmet çıtasını daha yukarılara yükseltmek istediğini söyledi.

Harita Yüksek Mühendisi ve kentsel dönüşüm uzmanı olan Hasan Tahsin Usta, aday adaylığına ilişkin şunları söyledi: "Türkiye siyasetinin en zor işi yaptıkları hizmetlerle çıtayı devamlı yükselten Ak Partili bir belediyeden bayrağı devralarak yine Ak Parti çatısı altında hizmeti daha üst seviyelere taşımak mecburiyetinde olunmasıdır. Gaziosmanpaşa'da yaşayan ve 1989 yılından beri ilçemizde siyaset ve ticaret yapan birisi olarak ilçemizi çok iyi biliyor ve tanıyoruz. Yapılması gerekenleri ve Allah nasip ederse devraldığımız hizmet bayrağını daha yukarılara taşıyacak bilgi, beceri, eğitim ve donanıma sahip bir kişi olarak Ak Parti çatısı altında hizmet çıtasını daha yukarılara taşıyacağımıza inanıyorum.'

Siyasete Refah Partisi'nde başladı

Harita Yüksek Mühendisi Hasan Tahsin Usta, 1959 Trabzon doğumlu olup 22 yıldır Gaziosmanpaşa İlçesinde ikamet etmektedir. 1985 yılında İstanbul Teknik Üniversitesinden mezun oldu. Kentsel Dönüşüm üzerine Yüksek Lisans eğitimi aldı. İstanbul Metro Projelerinde proje mühendisi olarak görev yaptı. Ulaşım, Trafik, Kentsel Dönüşüm, GİS, İmar ve Planlama ile yurt içi-yurt dışı teknolojik gelişmelerin ülkemize entegrasyon çalışmalarının yapılmakta olduğu özel şirkette yönetim kurulu başkanıdır. Gaziosmanpaşa Refah Partisi ve Fazilet Partisinde İlçe Başkanlığı görevlerini yaptı. 1994 yılında Yerel Yönetimler Eğitimi aldı. 1994 – 1999 yılları Gaziosmanpaşa Belediye Meclis Üyeliği ve İmar Komisyon Başkanlığı yaptı. 1999 – 2003 yılları İstanbul İl Genel Meclisi Bayındırlık Kom. Başkanlığı ve AK Parti Grup Bşk. Yrd. Görevlerini yaptı. Usta; Türk Kızılayı Derneği, Kentsel Dönüşüm Merkezi Derneği, Pri Reis Harita Derneği, İstanbul Esnaf Sanatkarlar Derneği ve İstanbul Dostluk Derneği'nde de çeşitli görevlerde bulunuyor. Evli olan Usta dört çocuk babası.


10 yıl önce