|

İnce Ankara'dan aday olacak mı?

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday gösterileceği iddiasına ilişkin, "Ben partimin askeriyim, CHP'nin neferiyim. Bana hangi cephede 'savaş' derlerse orada savaşırım. Sadece cepheler, siperler değişir" dedi.

Dha
00:00 - 15/10/2013 Salı
Güncelleme: 16:57 - 15/10/2013 Salı
Yeni Şafak
İnce Ankara'dan aday olacak mı?
İnce Ankara'dan aday olacak mı?

İnce, Yalova Valiliğince Şaban Temüge Turizm Otelcilik Meslek Lisesi Uygulama Oteli'nde düzenlenen bayramlaşma töreninde gazetecilere yaptığı açıklamada, İstanbul'da bir muhabirin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan bayram namazı sonrası harçlık istediğini hatırlattı.

Muhabirin davranışının hoş olmadığını savunan İnce, "Başbakan'dan harçlık isteyen medyayı ilk kez gördük. Bir muhabir, bir başbakandan bayram harçlığı istiyor. İşte böyle patronlara böyle muhabir olur. Oraya görev yapmaya, haber yapmaya gitmiş bir muhabir, Başbakan'da harçlık isteyebiliyorsa Türkiye'de medyanın geldiği durumunu çok net şekilde ortaya koyuyor bu" değerlendirmesinde bulundu.

Uzun dönem askerlik süresinin 12 aya düşürülmesine de değinen İnce, bunun olumlu bir gelişme olduğunu anlattı.

"KISA DÖNEM DE KISALSIN"

Bu kararı desteklediklerini dile getiren İnce, "Kısa dönem yapanlara da bir indirim olması lazım. Onlara haksızlık oluyor. Manisa Milletvekilimiz Hasan Ören, bu konuda bir kanun teklifi verdi. Aynı oranda onların da askerlik sürelerinin düşürülmesi gerekiyor" diye konuştu.

Bir gazeteci, İnce'ye, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olup olmayacağını sordu.

İnce, partisinde hangi görev verilirse orada "savaştığını" söyleyerek, şunları kaydetti:

"Ben partimin askeriyim, CHP'nin neferiyim. Bana hangi cephede 'savaş' derlerse orada savaşırım. Sadece cepheler, siperler değişir. Şu anda partinin grup başkanvekilliğini yapıyorum, parlamentoda savaşıyorum. 'Savaşıyorum' sözümü tırnak içinde söylüyorum. Parti kararını değiştirir, beni başka bir cepheye sürerse orada da hazırım. Bu hangi görev olursa olsun; belediye meclis üyeliği, muhtarlık, milletvekilliği hiç fark etmez fakat benim böyle bir talebim yok. Bunun altını ısrarla çiziyorum; benim böyle bir talebim yok."

10 yıl önce