|

İpe götürme gücüne sahipler

yenisafak.com.tr/ politika
00:00 - 15/03/2014 Cumartesi
Güncelleme: 11:05 - 15/03/2014 Cumartesi
Yeni Şafak
İpe götürme gücüne sahipler
İpe götürme gücüne sahipler

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, "Türkiye Cumhuriyeti'ni kurda kuşa yem etmeyeceğiz, Türkiye Cumhuriyeti'ni çetelere yem etmeyeceğiz" dedi.

Konya'nın Ereğli ilçesindeki bir otelde sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya gelen İşler, burada yaptığı konuşmada, Gezi Parkı olaylarında sokakları terörize edenlerin, bu millete ve ülkeye zarar verdiğini söyledi.

BU KİŞİLERİN ARKASINDA CHP VAR

Bu kişilerin arkasında CHP'nin olduğunu ve CHP milletvekillerinin aktif olarak bu olaylarda bulunduğunu belirten İşler, "Şimdi bu 17 Aralık operasyonunu başlatan paralel yapıyla kol kola girdiler, AK Parti'ye ve Türkiye'ye karşı şantaj uyguluyorlar, tehdit uyguluyorlar, operasyon yapıyorlar" diye konuştu.

İşler, paralel yapının geçmişte CHP ve MHP'ye de aynı operasyonları yaptığını belirterek, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin böylesine milli bir davada sınıfta kaldığını dile getirdi.

İPE GÖTÜRME GÜCÜNE SAHİPLER

Paralel yapının 519 bin kişiyi dinlediğini, 217 bin telefon dinlemesi için mahkeme kararı aldığını ifade eden İşler, şunları kaydetti:

"İşte bu paralel çete, bu şekilde devlet içinde çalışıyor. İstediklerini ipe götürme gücüne sahipler. Bunları devlet eğitim alsın diye Amerika'ya, şuraya buraya gönderdi. Bunlar, orada öğrendikleri bilgileri milletin aleyhine kullanır hale geldiler. Sahte delil üretme makinesine dönüştüler. İstedikleri zaman 5 dakikada insanları ipe götürecek sahte delilleri üretebilecek güce ulaştılar. Bundan dolayı da MİT Başkanı'na 2012'de operasyon yaptılar. Orada burunları sürtüldüğü için şimdi bu yargı darbesiyle karşımıza çıktılar ama her olanda bir hayır var. Şer bildiğiniz şeylerde hayır olduğu ayet-i kerimenin emridir. Onların bir hesabı varsa Allah'ın da bir hesabı var. Biz, olanda hayır var diyoruz. Bugün millet, bu çetenin, bu yapının ne kadar tehlikeli bir yapı olduğunu ve gerçek yüzünü anladı. Başbakanımız da meydanlarda bunu detaylı şekilde anlatıyor. Devletin kurumlarına yerleşmiş, yurt dışından bir yerlerden talimat alarak çalışan bu çeteyi çökertmek Allah'ın izniyle Başbakanımıza ve AK Parti hükümetine nasip olacak. Türkiye Cumhuriyeti'ni kurda kuşa yem etmeyeceğiz, Türkiye Cumhuriyeti'ni çetelere yem etmeyeceğiz."

10 yıl önce