|

İşten çıkarıldığı belediyeye başkan adayı oldu

Samsun'un Çarşamba İlçesi'nde inşaat mühendisi İlyas Aydın, Samsun'un Çarşamba Belediye'sinden işten çıkarıldı o da MHP'den başkan adayı oldu.

Dha
00:00 - 30/11/2013 Cumartesi
Güncelleme: 11:59 - 30/11/2013 Cumartesi
Yeni Şafak
İşten çıkarıldığı belediyeye başkan adayı oldu
İşten çıkarıldığı belediyeye başkan adayı oldu

Samsun'un Çarşamba İlçesi'nde inşaat mühendisi İlyas Aydın, 2004 yılında seçimi kazanarak göreve gelen Çarşamba Belediye Başkanı Ak Partili Hüseyin Dündar tarafından işten çıkarıldığı, belediyeye MHP'den başkan adayı oldu.

Samsun'un Çarşamba İlçesi'nde yaşayan 1 çocuk babası inşaat mühendisi 37 yaşındaki İlyas Aydın, 2 yıl görev yaptığı Çarşamba Belediyesi'nden 2004 yılında yeni göreve başlayan AK Partili Belediye Başkanı Hüseyin Dündar tarafından işten çıkarıldı. Daha sonra AK Partili Salıpazarı İlçe Belediyesi'nde çalışmaya başlayan Aydın, önümüzdeki 30 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde MHP'den Çarşamba İlçe Belediye Başkanlığına aday oldu.

OLUMLU TEPKİLER ALIYORUM

İlçede esnaf ve vatandaş ziyaretinde bulunan İlyas Aydın, "Mevcut belediye başkanı göreve gelmesinin ardından ilk işten çıkarılan kişi ben oldum. Benim ardından başka çalışanlar da işten atıldı. Daha önce Çarşamba Belediyesi'nden atılmış biri olarak aday olmam konusunda çok teşvik gördüm. İşten atıldığınız bir belediyeye başkan adayı olarak dönmek herkesin isteğidir ancak benim amacım ilçeme katkı sağlamak, hizmet etmek. Vatandaşlardan bu konuda çok olumlu tepkiler alıyorum" dedi.

YAŞADIĞIM ACIYI BAŞKASINA YAŞATMAM

Daha önce MHP'li Çarşamba Belediye Başkanı döneminde işe girdiğini ancak 2004 yılında AK Partili başkan tarafından işten çıkarıldığını ifade eden Aydın, kendisini işten çıkaran mevcut belediye başkanına kin ve nefret taşımadığını söyledi. Aydın şöyle devam etti:

"Benim tek derdim Çarşamba'ya hizmet etmek. Benim işten çıkarılmamın ardından belediyede 170'e yakın kişi daha işten çıkarıldı. Bizim amacımız bu tür işlerle uğraşmak değil. Ben eğer başkan seçilirsem kimseninin ekmeğiyle oynamayacağım. Ben bu acıyı yaşadım. Yaşadığım acıyı da bir başkasına yaşatmayacağım" diye konuştu. İlyas Aydın, Çarşamba Ovası'nın bulunduğu ilçede tarıma dayalı sanayiyi oluşturacak ve kalkınmayı tarımda sanayi ile sağlayacak projeler hazırladığını belirtti.

10 yıl önce