|

'İzmir artık çift kale Binali 3-0 önde'

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, seçim çalışmasına eşiyle el ele geldiği AK Parti il başkanlığında başladı. "Bu şehir kaplumbağa hızıyla ilerlemeyi hak etmiyor. İzmir'in kaplumbağa hızıyla gidişine son vereceğiz" diyen Yıldırım için açılan "İzmir artık çift kale Binali 3-0 önde" pankartı dikkat çekti.

Dha
00:00 - 4/01/2014 Cumartesi
Güncelleme: 18:54 - 4/01/2014 Cumartesi
Yeni Şafak
'İzmir artık çift kale Binali 3-0 önde'
'İzmir artık çift kale Binali 3-0 önde'

Miting havasındaki etkinlikte Ak Partili gençlerin açtığı 'Adamın hası Binali, diğerleri Cinali', 'İzmir artık çift kale, Binali 3-0 önde', 'Sayın Bakanımız Hoş geldiniz' yazılı pankartlar dikkat çekti. Yıldırım, arka planında 'İzmir kazanacak. Binali Yıldırım' yazılı sahnede konuşmasını yaptı.

Sahneye boynunda Egeli köylülerin taktığı sarı renkli poşuyla çıkan Yıldırıma eşi Semiha Yıldırım da eşlik etti. Yıldırım, Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın yaptığı gibi partililere sahneden karanfil attı. Ak Parti İl Başkanı Ömer Cihat Akay, yaptığı konuşmada bugün bayramları olduğunu söyledi. Akay Dağları bölen ama yolları birleştiren Türkiye Cumhuriyetinin en önemli bakanımızı Başbakanımız, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak verdi. Ne kadar mutlu olsak azdır. 2014 bize mutluluk, başarı ve zaferler getirecek dedi.

"TÜRKİYE'Yİ BÖLÜNMÜŞ YOLLARLA DONATTIK"

Binali Yıldırım, konuşmasına 'Yolların kralı Binali Yıldırım' sloganları nedeniyle gecikmeyle başladı. Yıldırım, Yıl 2007 yılında ikinci Ak Parti iktidarında Genel Seçimlerden sonra projeleri birer birer hayata geçirirken Adnan Menderes havaalanı, çevre yolu ve liman projelerini başlatırken İzmire, Aristonun, Heredotun, Victor Hugonun hayranlık duyduğu İzmire daha çok gelme fırsatı bulduğunu söyledi. Bu şekilde İzmirlileri daha fazla tanıma fırsatı olduğunu belirten Yıldırım Her gelişimde 'bu bakan İzmire milletvekili adayı olsun dediniz. İzmirliler gün geçtikçe daha yüksek sesle söylemeye başladı. Sonunda İzmirin vekili ve Türkiyenin bakanı yaptınız. Biz de sözümüzü tuttuk. Vaadimiz olan 35 projeden 17sini hayata geçirdik dedi.

Partililerin 'Binali gelecek, Aziz gidecek' sloganları üzerine Yıldırım, Şafak 84. 30 Mart İzmirin önemli günü olacak. İzmirin gelişmesi için bir sözüm var. Bu sözümü 2011de de söyledim. Benim için siyaset eşit hizmettir. Gerisi teferruattır. Eğer İzmire hizmet olmayan bir iş, bir siyaset varsa biz bu siyasetin içinde yokuz dedi.

Yıldırım, Bakanlığı süresince yaptıkları hizmetlere dikkat çekerek Yolları böldük hayatları birleştirdik. Yolları böldük milleti birleştirdik. Eskiden Aşık Veysel 'uzun ince bir yoldayım gidiyorum gündüz gece dedi. 11 yıllık bakanlık döneminde uzun ince yolları, hayatı daha kolay yaşamak için uzun duble yollara çevirdik. Türkiye bölünmüş yollarla donattık. Ülkenin kırk yıllık hızlı tren özlemini giderdik. Bilişimde çağ atladık. Dağ gibi sorunlar dağ gibi hizmetlere dönüştürdük. Dağları deldik Ferhat olduk Şirine ulaşmak için çalıştık dedi.

"İZMİR, TÜRKİYE'NİN İKİNCİ ŞEHRİ OLMAYI HAK EDİYOR"

Binali Yıldırım yeni bir sayfa açtıklarını belirterek günün İzmirin yerelde de kalkınmasının başlangıcı olduğunu söyledi. Yıldırım İzmiri husumetle değil, hamaset ile değil sevgi, saygı dayanışma ile yöneteceğiz. Boş laflara karnımız tok. İzmirli artık Türkiyenin üçüncü, beşinci şehri olmak istemiyor. İkinci şehri olmayı hak ediyor. İzmirin seçimi sadece İzmiri değil Egeyi Türkiyeyi ilgilendiriyor. İnşallah İzmirde 30 Martta İzmirlilerin desteği ile hizmete Ak Panti farkını bu kente getireceğiz. Bu şehre tattıracağız. 11 yıllık siyaset hayatımızda, çalışmalarımızda hiçbir zaman 'ben demedim, hep biz dedim. Biz bir ekibiz, takımız, beraber çalıştık, ürettik, başardık. Çünkü başımızda ülke sevdalısı, hayatını ortaya koyan bir liderimiz, Recep Tayyip Erdoğan var dedi.

İzmire birlik ve beraberlik vaat ettiklerini belirten Yıldırım sahildeki, kırsal kesimdeki zengini fakiri demeden 12 bin kilometrekare İzmirde herkesi kucaklayacağız. İlçe başkanı ile belediye başkanı farklı değil aynı düşünecek. İzmirliye kapısını, kucağını açan bir yerel yönetim anlayışını bu şehirde hakim kılacağız. İzmirin tüm paydaşları ile ortak hareket ederek hizmet edeceğiz. Bu düsturdan asla vazgeçmeyeceğiz dedi.

Yıldırım İzmirin bugünkü durumunu hak etmediğini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:

Bu şehir bunları hak etmiyor. Bu şehir kaplumbağa hızıyla ilerlemeyi hak etmiyor. Bu şehrin kaplumbağa hızıyla gidişine son vereceğiz. Tüm hizmetleri Yıldırım hızıyla İzmirlilere vereceğiz. Üç şey önemli sevgi, samimiyet ve saygı. Sevmek her şeydir. İnsanı sevmeyen insana faydalı olamaz. Samimiyet önemli. İğreti davranış içinde olmayacağız, olduğumuzdan farklı görünmeyeceğiz. Yapmadığımız hiçbir şeyi söylemeyeceğiz Üçüncü ilkemiz, saygı. Birbirimize saygı göstereceğiz. Olduğu gibi kabul edeceğiz. İnancı, tercihleri, siyasi görüşleri farklı olabilir ama gözümüzden akan yaşın rengi aynıdır, gülümsememiz hep aynıdır."

Yıldırım, konuşmasının sonunda tüm ilçelerin adlarını tek tek sayarak hepsiyle gurur duyduğunu söyledi.

10 yıl önce