|

Kadir Topbaş projelerini tanıttı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kadir Topbaş, AK Parti İstanbul İl Başkanlığı toplantısında projelerini tanıttı. Topbaş, "Muhalefetin art arda sayacak 5 projesi dahi yok. Bir metro projesi şeması gösterdiler, ilkokul çocuğunun ev ödevine benziyor" dedi.

İha
00:00 - 17/03/2014 Pazartesi
Güncelleme: 12:19 - 17/03/2014 Pazartesi
Yeni Şafak
Kadir Topbaş projelerini tanıttı
Kadir Topbaş projelerini tanıttı

Kadir Topbaş, 'Maalesef bizim projelerimizi kısmen görerek, onu da doğru okumayarak siyaset yapmaya çalışıyorlar. Öğretelim deyince de yüksünüyorlar' dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu, Adalet ve Kalkınma Partisi İstanbul İl Başkanlığı''nın düzenlediği ''Daha yapacak çok işimiz var'' konulu basın toplantısında İstanbul''daki yatırım ve yeni projeleri anlattı. Haliç Kongre Merkezi''nde düzenlenen törende AK Parti İlçe Belediye Başkanı Adayları, Meclis Üyesi Adayları ve vatandaşlar da katıldı.

Kongre merkezini dolduran binlerce kişinin ''İstanbul seninle gurur duyuyor'' tezahüratları arasında kürsüye çıkan Başkan Kadir Topbaş, İstanbul''da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile başlayan değişim ve dönüşümün neferleri olmaktan gurur duyduklarına belirterek, ''Tanıtım sunumlarında izledik yaptıklarımız ortada, devam eden çalışmalarımız biliniyor. Bugüne kadar başlıklar hanide bile 1448 projeyi hayata geçirdik. 205 projeye deva ediyoruz. 538 proje de planlama ve ihale aşamasında. Bu projeleri açtığımızda belki 10 binden fazla iş ortaya çıkıyor. Biz burada projeleri yarıştıracak değiliz. Bizim projelerimizin rüzgarına diğerlerinin akılları yetişmez. Bir şehirde 18, 28 proje konuşulamaz. Dünyanın merkezinde bulunan İstanbul hayallerle e laflarla geleceğe taşınamaz. Biz tutarlı bir finans yönetimi ve bütüncül bir yaklaşımla çalışarak dünya ile yarıştırıyoruz'' diye konuştu.

''PROJE VE HİZMET BİZİM İŞİMİZ''

İstanbul''un 2071 yılına kadar temiz suya sahip olduğunu, şehrin her noktasında kullanılan doğalgaz sebebiyle havasının tertemiz olduğunu ifade eden Kadir Topbaş, Paris''te hava kirliliği nedeniyle şu anda araçların 2-3 günde bir trafiğe çıkmasının tartışıldığını hatırlattı. İstanbul''un 2019 yılına geldiğimizde 430 kilometreyi aşan, nihai hedef olarak da 776 kilometre raylı sistem hedefleri olduğunu vurgulayan Başkan Topbaş, şöyle konuştu;

''Boğaz''ı, Haliç''i ve dereli kurtarmış bir İstanbul hedefimiz var. İstanbul''da bilişim teknolojisini en iyi kullanan bir belediye var. İstanbul''da New York ile yarışan itfaiyesi var. İstanbul''un dünyaya örnek olacak kendi ürettiği tramvayları ve 10 bin konut hedefi var. İstanbul''un Marmaray''ı, Avrasya Tüneli, 3. Köprüsü ve 3. Havalimanı var. İstanbul''u kıskanılacak bir şehir haline getirmenin heyecanı içindeyiz. Bunun için kaynak ve imkanımız var. Daha yapacak çok işimiz var.''

''İSTANBUL''UN KADİR ABİ''Sİ OLARAK SORUMLULUĞUMUN FARKINDAYIM''

''İstanbul ve Türkiye''nin gelişmesini, kalkınmasını istemeyenler akla hayale gelmeyecek oyunlar oynuyor. Bizler engeli koşuya alışığız, engel tanımıyoruz'' diyen Topbaş, sözlerini şöyle sürdürdü; ''İnsanlarımızın gözlerine baktığımızda sevgiyi, güveni ve geleceğe güvenle bakışı görmekteyiz. Ve adımız çıktı bir kere; Nereye gitsek Kadir Abi diyorlar. Artık İstanbul''un Kadir Abi''si var. Sevdanız varsa bu hizmetler ortaya çıkar. İstanbul''da bir yönetim anlayışı olduğu için bu hizmetler otaya çıkıyor. İstanbul''un Kadir Abi''si olarak tabi ki büyük sorumluluğum da var. Bana güvendiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum.''

Proje adamı oluğunu ve bütün projelerini tek tek anlatmanın mümkün olmadığını dile getiren Topbaş, ''Geceleri gündüz yaptık ve 24 saat esaslı çalıştık. 3,5 milyar insanı temsil eden UCLG''nin başına ikinci kez seçilmemin gücünü de sizlerden aldığımı belirtmek isterim. Biz sözü namus bildik, yapamayacağımız hiçbir şeyi söylemedik. Çünkü hiçbir şey gizli kalmıyor. Birgün ortaya çıktığında onur ve gururunuz varsa mahcubiyet duyarsınız. Biz 10 yıldan beri bu şehirde görev yapıyoruz. Zaman zaman hatalarımız da oldu. Gerekli dersleri aldık. Ne aldatan ne aldanan olmama konusunda hassasiyet gösterdik'' ifadelerini kullandı.

''SEÇİME 5 GÜN KALA YER YERİNDEN OYNAYACAK''

''Sayın Kılıçdaroğlu''nun 2009''da vaat ettiği 600 liranın 100 lirasını bile genel başkanı olduğu partinin yönettiği illerde vermeyi akıl etmedi'' diyen Topbaş, vaatlerle dolu siyasi anlayışların tedavülden kalktığını söyledi. Ana muhalefet partisinin belediyelerine Türkiye''ye model olacak ortaya çıkacak 5 tane projenin sorulması gerektiğine dikkat çeken Topbaş, ''Seçime 5 gün kala açıklayacağım çok farklı bir projem var. Birilerinin hayali dahi yetişmeyecek. Son dönemimin bir hediyesi olarak açıklayacağım. 30 Mart''ta bizi ilçe belediye başkanlarımızla buluşturursa, bakın nasıl bir İstanbul ortaya çıkacak. Beraberce izleyeceğiz'' şeklinde konuştu.

''NE VAAT ETTİLERSE ZATEN YAPTIK''

İstanbul'da dünyaya model olan projeler yaptıklarının altını çizen Kadir Topbaş, konuşmasını şöyle sürdürdü;

''Maalesef bizim projelerimizi kısmen görerek, onu da doğru okumayarak proje diye birkaç taneyle siyaset yapmaya çalıştıklarına tanıklık etmekteyiz. Biz İstanbul''da hamdolsun tüm dünyaya model olan projeler ortaya koyduk. Modellerimiz dünyada yankı buldu ve belediyemizin kasasına kaynak oluşturdu. Boğazı Marmaray ile Haliç''i metro ile geçtik. İmkansız denilen işleri başardık. Rakiplerimizin İstanbul ile ilgili hedeflerini gördünüz. Her ilçeye bir sağlık merkezi diyorlar, zaten var. Hayvan barınağı diyorlar, mevcutların dışında Sarıyer''de 20 bin kapasiteli dev bir barınağı tamamladık. Bir metro haritası çizmişler, ilkokul ödevi gibi. Anlatın bunu deseniz, yazdıklarını kendileri okuyamazlar. Ücretsiz internet diyorlar, İstanbul''un 26 meydanında 1 Nisan''dan itibaren ücretsiz internet hizmeti başlıyor. Turizm diyorlar, İstanbul''da turizmi 2 milyon 800 binden aldık, 11 milyonlara ulaştık, hızla gelişmekte. Kongre turizmi diyorlar, 2011 yılında İstanbul bu alanda dünyada birinci oldu. 2012 henüz ilan edilmediği için söylemiyorum. İstanbul''da yeşil alan diyorlar. Diyenler kim? Görev süreleri boyunca bir tane park yapmayanlar, görev alanında mezarlıklar dışında yeşil alan bırakmayanlar. 5 tane meydan düzenlemesinden bahsediyorlar. Sunumda gördünüz, tüm meydanları yeniliyoruz. Hükümetin yetkisinde olan işleri bile yapmayı vaat ediyorlar. Belediye başkanlığı bir krallık değil. Eğer hükümetin yetkisindeki işleri yapmayı vaat ediyorlarsa, önce hükümet olsunlar, ondan sonra vaat etsinler. Okulları depreme hazırlayacaklarını söylüyorlar, İstanbul''da neredeyse depreme hazır olmayan okul kalmadı ki… Gençlere meslek eğitimi diyorlar, İSMEK''ten gençlerimiz dahil bütün bugüne kadar 1 milyon 600 bin kişi eğitim alarak meslek sahibi olmuş. Sinema platosu diyorlar, Beykoz''da dünyanın en büyük ve en önemli sinema platolarından birini bitirmek üzereyiz. İki tane baraj yapacağız diyorlar, 10''a yakın baraj bitirmişiz. Temelini attığımız Melen Barajı''nı da tamamlıyoruz. Sonra, ''gelin size ağabeylik yapalım, bu şehri öğretelim'' diyoruz, yüksünüyorlar. Siyaset için de söylemiyorum, gerçekten yardımcı oluruz. Bildiklerimizi öğretiriz"

''DÜNYANIN EN HIZLI METRO İNŞAATI İSTANBUL''DA''

İstanbul ulaşım ağını özellikle metro yatırımlarıyla genişletmeye çalıştıklarını anlatan Topbaş, "İstanbul''u metro ağlarıyla ördüğümüzü biliyorsunuz. Metro konusunda bizi devletlerle kıyaslıyorlar. Şu anda New York ve Londra''da bile metro yönetimi belediyede değil. Paris''te, Şangay''da, Yeni Delhi''de metroları devlet yapıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak dünyada bu kadar büyük metro yatırımları yapan tek belediyeyiz. 38 ayda tamamlanacak Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy Metrosu''nu dikkate aldığımızda dünyada bu kadar hızlı metro yatırımı yapan devlet de yok. İnşallah dönem sonuna geldiğimizde İstanbul''un abisi olarak ortaya koyduğumu metro hedeflerini gerçekleştireceğiz. İstanbul ve Türkiye''de hangi siyasi görüşe sahip olursa olsun, insanlarımız ''Kadir Topbaş söylüyorsa yapar'' diyor. Bu çok kolay kazanılabilecek bir duygu değil. İnşallah gelecekte İstanbul''da raylı sistemleri kuran başkan olarak anılmak istiyorum. 5 yıl için ilçe belediye başkan adaylarımızla birlikte bize yetki verilirse, söz veriyorum; İstanbul''da yarın bugünden çok daha güzel olacak. Bir onurla taşıdığım bu görevde İstanbulluların güvenini zayi etmemek adına çok daha fazla çalışmak gerektiğini biliyorum. Yerel yönetimin istikrarla ne alakası var diyorlar. Tabi ki alakası var. İstikrar olduğu için biz varız, İstanbul''da bu kadar çok yatırım ve hizmet var. Yaptığımız işler kitaplara sığmaz, gerçekten üniversitelerde tez ve ders konusu olacak işler yaptık. Hizmet bizim işimiz, belediyecilik zaten bizim işimiz… Yeni Türkiye yolunda daime hizmet, daima İstanbul diyorum. 30 Mart Yerel Seçimleri''nin İstanbulumuza ve Türkiyemize hayırlar getirmesini diliyoruz" diye konuştu.

''AK PARTİ OLAĞANÜSTÜ FİNALLERE ALIŞIK''

AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu da adayların etrafında şölen havasında geçmesi gereken yerel seçim daha önceki seçimlerde olduğu gibi yine olağanüstü koşullarda gerçekleştiğini belirterek, ''AK Parti bu olağanüstü koşullarda geçekleşen seçimleri bugüne kadar bir başarı hamlesine dönüştürmeyi başarmıştır. Biz finallere alışmış bir teşkilatız, bugün de böle olacak. Ama bu seçimi bir final havasına dönüştürenlerin akıbetini İstanbul ve Türkiye 30 Mart akşamı ortaya koyacak'' dedi.

''SARIGÜL SARARIYOR, GİTTİKÇE KARARIYOR''

AK Parti Teşkilatı olarak kalan süreyi çok iyi değerlendirmeleri gerektiğini ifade eden Aziz Babuşçu, şöyle konuştu; ''Bu seçim Başbakanımızın dediği gibi bir istiklal mücadelesidir. Kimse bizimle proje konuşmuyor, nasıl hizmet edeceğimiz sormuyor. AK Parti''nin marka değerini konuşmuyor. Bu marka dünya ölçeğindedir. O nedenle bugün projelerimizi İstanbullularla paylaşıyoruz. Bakınız, CHP''nin adayı genel başkanın belirlediği değil, uluslar arası güçlerin çıkardığı, hesapları çok farklı olan bir aday. CHP genel merkezine giden yol ancak İstanbul''dur. Kadir Topbaş''ın karşısında yenilgi almaktan geçiyor. Bu adayın Kemal Kılıçdaroğlu''nun aldığı yenilgiden daha fazlasını tatması gerekiyor. Hiçbir şey gözetmeksizin insanlar b iki aday profilini yan yana koysa sonuç kendiliğinden ortaya çıkar. O nedenle diyorum ki; Sarıgül sararıyor, gittikçe kararıyor…''

''BU SEÇİM BOSNA''DA, FİLİSTİN''DE, YAŞAYANLAR İÇİN DE BİR UMUTTUR"

''Şişli adını andığınızda bana orayla özdeşleşen bir proje söyleyin. Kadir Topbaş ile İstanbul arasında özdeşleşen projeleri sorsam onlarcasını söylersiniz'' diyen Babuşçu, ''Metrolar mı, Haliç''e dev tünelle can suyu mu? Sayısını unuttuğumuz kavşak ve yolları saymıyorum bile… Bu seçim AK Parti''nin marka değerini daha fazla büyütme seçimi ve ulaşılan her bir durağı doğru bir emanetçiye bırakıp yolumuza devam etme seçimi olduğunu asla unutmayacağız. Bu seçimin AK Parti''nin başarısının Türkiye''nin başarısı, başarısızlığının ise Türkiye''nin başarısızlığı noktasına geldiğini asla unutmayacağız. Dünyanın birçok noktasına bu seçimlerin sonuçlarına kulak kabaktan milyonlarca insan olduğunu unutmayacağız. Bu seçimin normal mecrasına girip projelerin konuşulduğu bir seçim olmasını çok arzu ediyoruz. Bu seçim Bosna''da, Filistin''de, Gazze''de ve Somali''de yaşayan milyonlar için de bir umuttur'' şeklinde konuştu.

10 yıl önce