|

Karşı çıkan partiler seçim yarışına girdi

Başbakan Yardımcısı Arınç, Büyükşehir Yasası'na karşı çıkan muhalefet partilerinin seçim yarışına girdiğini belirtti.

Aa
00:00 - 1/12/2013 Pazar
Güncelleme: 12:46 - 1/12/2013 Pazar
Yeni Şafak
Karşı çıkan partiler seçim yarışına girdi
Karşı çıkan partiler seçim yarışına girdi

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Manisa'da yerel bir televizyon kanalında katıldığı programda yaptığı konuşmada, çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği Manisa'da bulunmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Manisa Şehir Hastanesi'nin temel atma törenine katılacağını ifade eden Arınç, "5-6 yıllık mazisi olan 600 yataktan fazla şehir hastanesinin temelini atacağız. Son noktayı koyacağız" dedi.

Manisa'ya siyasi olarak 40 yılı aşkın zamandır hizmet etmeye çalıştıklarına dikkati çeken Arınç, şöyle konuştu:

"Manisa'nın geldiği nokta övünç verici. Milletvekili arkadaşlarımız, gayret içinde gelişmeleri takip ediyor, zaman zaman bana da bilgi veriyorlar. Manisa yükselen bir yıldız. En büyük ideallerimizden biri de Manisa'nın büyükşehir olmasıydı. Bunda muvaffak olduk. Bunda çok engeller çıktı karşımıza. Muhalefet partileri Büyükşehir Yasası'nı istemediler, Anayasa Mahkemesi'ne götürdüler. Hatta böyle birşeyin zararlı bile olacağını söylediler. Ama şimdi aynı partilerin büyükşehire aday çıkardıklarını, büyükşehir belediyesini kazanmak için nasıl canla başla çalıştıklarını görüyorum. Demek ki büyükşehir olmak iyi bir şeymiş, faydalı birşeymiş ki onlar da büyük bir azimle bunu kazanmaya çalışıyorlar."

Manisa'yı "önü açık" bir kent olarak değerlendiren Arınç, tarım ve sanayide güçlü kentin kamu yatırımlarından çok iyi pay aldığını, ticaret ve sanayi merkezlerinin canlı olduğunu kaydetti.

Kentin ihtiyaç duyduğu yatırımlarının ihmal edilmediğini belirten Arınç, "Hizmetin her zaman daha fazlasını Manisa gördü. Kimsenin hayal bile edemediği şeyleri hükümetimiz döneminde yaptık" dedi.

"Yatırımları takip ediyorum"

Arınç, Manisa'ya yönelik yatırımların hangi aşamada olduğunu AK Parti Manisa milletvekilleri ile yakından takip ettiklerini anlattı.

Demirci Hükümet Konağı'nın yapım ihalesinin yapıldığını hatırlatan Arınç, şunları kaydetti:

"Adliyesini de hastanesini de yapacağız. Demirci uzaklık itibariyle bazı hizmetlerden mahrum bir ilçemizdi. Büyük ölçüde yatırımlarını bitirdik. Alaşehir Devlet Hastanesi'ni bitirdik. Manisa'yı yatırımları konusunda takip ediyorum. İtalya, Almanya ve İngiltere'den yatırımlar oldu. Manisa Organize Sanayi Bölgesi, Türkiye'de çok güçlü sanayi bölgelerinden oldu. Akhisar'da zeytinin geldiği noktayı gördük. Büyükbelen, zeytinde marka oldu. Manisa'mızı ilçeleriyle ziyaret etmek ve gelişmeleri takip etmek istiyorum."

Konvoyunda meydana gelen zincirleme trafik kazasından üzüntü duyduğunu vurgulayan Arınç, "Seçim zamanı böyle kazalar sıkça oluyor. Konvoylardan korkarım, inşallah başka keder yaşamadan bu seçim dönemini bitiririz" dedi.

10 yıl önce