|

Kılıçdaroğlu'ndan Aytaç Durak'a teklif

7 ay önce kendisini arayan Kılıçdaroğlu'nun Adana için teklifte bulunduğunu söyleyen Aytaç Durak, o görüşmenin sonucunu böyle açıkladı.

İha
00:00 - 19/01/2014 воскресенье
Güncelleme: 15:52 - 19/01/2014 воскресенье
Yeni Şafak
Kılıçdaroğlu'ndan Aytaç Durak'a teklif
Kılıçdaroğlu'ndan Aytaç Durak'a teklif

İçişleri Bakanlığınca hakkındaki soruşturmaların selameti nedeniyle Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden alınan Aytaç Durak, bir süre önce CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun partisinden aday olması için teklifte bulunduğunu açıkladı.

Durak, yaptığı açıklamada, Kılıçdaroğlu ile 7 ay kadar önce gerçekleşen görüşmeyi aktardı. Kılıçdaroğlu'nun "Partimden aday olur musun?" dediğini belirten Durak, şunları söyledi: "Ben de 'İhtiyaç varsa neden olmasın?' demiştim. Ya ihtiyaç yokmuş veya sayın genel başkanın bu samimi istemi partisindeki dış etkenli bazı güç odaklarına takılmıştır. Oysa ben, kendisine adaylık talebinde bulunmamıştım."

Adanalıların kendisini 5 defa büyük parti, küçük parti demeden seçtiğini ifade eden Durak, "Hep bana güvendiler. Ben de onları her zaman sevdim, ömrüm oldukça da seveceğim" ifadelerini kullandı.

Uzun başkanlık döneminin başında 1 Mayıs 1984'de bir gazetede çıkan konuşma metnini pano haline getirip masasının arkasına astığını hatırlatan Durak, şunları kaydetti: "Parti rozetlerim değişti ama o pano arkamdan hiç inmedi. Hizmetlerim ve dürüstlüğümün yanında, tekrar tekrar seçilmemin sırrı panodaki 'Siyasi ayrıcalığı belediyeye sokmayacağım' sözüm olmuştur. Önümüzde yeni bir seçim var. Belediyeme sokmadığım siyasi ayrıcalığı adaylar arasında da yapmayacağım. Onlara da tavsiyem bu olacaktır. Bu seçimlerin de şehrimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum."

10 лет назад