|

Kocaoğlu: Onunla yarışmak ayrı bir zevk

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olmasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Aa
00:00 - 21/12/2013 Cumartesi
Güncelleme: 11:26 - 21/12/2013 Cumartesi
Yeni Şafak
Kocaoğlu: Onunla yarışmak ayrı bir zevk
Kocaoğlu: Onunla yarışmak ayrı bir zevk

İzmir'de iki dönemdir belediye başkanlığı yapan ve Mart 2014 seçimlerinde de CHP'den İzmir Büyükşehir Belediye Başkan aday adaylığı başvurusunda bulunan Kocaoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, başvurusunda Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın etkisinin olduğunu belirtti.

Kocaoğlu, "Binali bey aday olmasaydı farklı değerlendirebilirdim. Binali bey aday olduktan sonra fazla düşünmemize gerek kalmadı, biz de müracaatımızı yaptık. Binali beyle, bakanla yarışmak ayrı bir zevk tabiki" diye konuştu.

"10 senedir rakibiz"

Seçimlerin kendileri açısından çok iyi gececeğine inandığını dile getiren Kocaoğlu, 2009 seçimlerinde aldıkları yüzde 56'lık oy oranını düşürmemenin kendileri için başarı olacağını kaydetti.

Kocaoğlu, şöyle konuştu:

"Binali beyle 10 senedir rakibiz. Zaten bu rekabet olmasaydı bu kadar motive olamazdım. Biz zaten başından beri rakibiz. Ben CHP'nin önemli bir koltuğunu kamu görevi yaparak dolduruyorum. Binali bey de hükümetin önemli koltuğunu doldurarak kamu görevini yapıyor. Rakip olmak benim açımdan iş yapılmasını hiçbir zaman engellemez, engellemedi de. Teşekkür etmesini de biliriz, eleştirmesini de. Ama hepsini de genel muaşeret kuralları ve centilmenlik içinde yaparız. Çünkü kamu görevi yapıyoruz.

İzmir'i benim almak istemem veya Binali beyin, Sayın Başbakanın alması istemesi değil, seçmenin ne diyeceği önemli. 3 milyon seçmen 'İzmir'i 5 sene şunun yönetmesini istiyorum' diyecek. İzmirli ne derse kabülümüzdür. Bunun başka çaresi yok."

Partisinin henüz kendisini resmi olarak aday açıklamaması konusunda ise Kocaoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Amerika'ya gitmeden önce görüştüğünü daha sonra görüşmelerinin olmadığını dile getirerek "Genel merkezin kafasında ne var bilmiyorum ama ben adayım" dedi.

10 yıl önce