|

Kotil'in toplantısında 'Sarıgül' gerginliği!

Aylin Kotil CHP'den Beyoğlu Belediye Başkanlığı için aday adaylığını açıkladı. Toplantıda diğer adaylardan Hüseyin Aslan'ın sözleri tansiyonu yükseltti.

Dha
00:00 - 27/09/2013 Cuma
Güncelleme: 17:39 - 27/09/2013 Cuma
Yeni Şafak
Kotil'in toplantısında 'Sarıgül' gerginliği!
Kotil'in toplantısında 'Sarıgül' gerginliği!

İstiklal Caddesi''ndeki Beyoğlu CHP İlçe binasında dün düzenlediği basın toplantısıyla aday adaylığını açıklayan Aylin Kotil, "2014 yerel seçimlerinde, CHP''den Beyoğlu Belediye Başkanlığı için aday adayıyım. Ülke sorunlarına duyarlı her yurttaş gibi ben de siyasetle yakından ilgiliyim. Siyasetle iç içe olan bir aileden geldiğim için, siyaset her yaşımda yaşantımın bir parçası oldu. Türkiye''de hatta dünyada hiçbir yer Beyoğlu''na benzemez ve benzemeyecektir" dedi.

ESKİ BAŞKANDAN İTİRAZ

Açıklama sırasında, 1989-1994 yılları arasında Beyoğlu Belediye Başkanlığı yapmış olan Hüseyin Aslan, partinin en son yayınladığı yerel seçimler aday saptama yönetmeliğine göre son başvuru tarihinin 2 Eylül olduğunu belirterek, Kotil''in aday adayı olamayacağını söyleyince, partililer ile arasında tartışma çıktı. Aslan Kotil'in adaylığının Mustafa Sarıgül'e karşı kullanıldığını da öne sürdü. Partililerle bir süre tartışan Hüseyin Aslan, salondan çıkartıldı.

Başvurusunu genel merkeze yaptığını söyleyen Aylin Kotil ise "Hüseyin Aslan eski belediye başkanıdır. Kendisine saygı duyarım. Keşke basının önünde olmasaydı. Biz kendi içimizde bunu hallederdik" dedi

11 yıl önce