|

Köyceğiz''de AK Parti Dalaman''da ise CHP

Muğla''nın Köyceğiz ve Dalaman ilçelerinde seçim sonuçlarına yapılan itirazlar sonuçlandı.

Dha
00:00 - 2/04/2014 Çarşamba
Güncelleme: 12:26 - 2/04/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
Köyceğiz''de AK Parti Dalaman''da ise CHP
Köyceğiz''de AK Parti Dalaman''da ise CHP

Köyceğiz''de AK Parti, Dalaman''da ise CHP seçimi kazandı. Köyceğiz''de CHP, Dalaman''da ise AK Parti ve MHP bir üst kurul olan İl Seçim Kurulu''na itirazda bulunacaklarını duyurdu.

30 Mart''taki yerel seçimlerde Köyceğiz''de AK Partili Kamil Ceylan, 3 oy farkla CHP''nin önünde seçimi tamamladı. CHP''nin itirazı üzerine, İlçe Seçim Kurulu tutanakları inceledi. İnceleme sonucunda, tekrar aday olan CHP''li mevcut Belediye Başkanı Salih Erbay''a sandıktan 10 bin 217, rakibi AK Partili Kamil Ceylan''a ise 10 bin 213 oy çıktığı tespit edildi. Erbay''ın 4 oy farkla seçimi kazanması üzerine bu defa AK Parti, İlçe Seçim Kurulu''na itirazda bulundu. İtiraz kabul edilip, iki sandıkta tekrar sayım yapıldı. Sayım sonucunda 14 oy farkla AK Parti''nin öne geçtiği bildirildi. Seçim sonucu askıya çıkartılarak duyuruldu.

Dalaman''da ise 30 Mart''ta sandıktan 12 oy farkla CHP adayı Muhammet Şaşmaz çıktı. Rakipleri AK Parti''li Süleyman Camuzcuoğlu 7 bin 282, MHP''li mevcut belediye başkanı Sedat Yılmaz ise 7 bin 210 oy alabildi. Seçim sonucuna üç parti de itiraz etti. 25 sandıkta tekrar sayım yapıldı. Sayım neticesinde CHP''li Şaşmaz, bu defa 6 oy farkla sandıktan tekrar birinci olarak çıktı.

Her iki ilçedede sandıklar yeniden sayılırken, partililer büyük heyecan yaşadı. Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı ilçe seçim kurulları önlerinde zaman zaman gergin anlar yaşanırken, sandıktan birinci çıkan parti üyeleri büyük sevinç yaşadı.

Ancak, bu sonuçlardan sonra Köyceğiz''de CHP, Dalaman''da ise AK Parti ve MHP bir üst kurul olan İl Seçim Kurulu''na başvurup, sonuca itiraz edeceklerini bildirdi.

10 yıl önce