|

"Koyun sattım adam satmadım"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, partisinin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayının kim olacağına ilişkin, "90 yıllık bir siyasi parti, bugüne kadar hangi yöntemle adayını belirlemişse bundan sonra da aynı yöntemle adayını belirleyecektir'' dedi.

.
00:00 - 12/10/2013 Cumartesi
Güncelleme: 13:20 - 12/10/2013 Cumartesi
Yeni Şafak
"Koyun sattım adam satmadım"
"Koyun sattım adam satmadım"

Tekin, Ümraniye Hekimbaşı hayvan pazarını ziyaret ederek vatandaşlarla sohbet etti.

Gündeme ilişkin soruları da cevaplayan Tekin, CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayının kim olduğuna ilişkin tartışmaları, ''Türkiye'nin gerçek gündemini ötelemeye yönelik" olarak değerlendirdi.

Tekin, aday adaylığını açıklayacağını, adayların şubattan önce netleşeceğini belirterek, ''90 yıllık bir siyasi parti, bugüne kadar hangi yöntemle adayını belirlemişse bundan sonra da aynı yöntemle adayını belirleyecektir. Ona hiç kimsenin tereddütü olmasın'' diye konuştu.

İstanbul'un en önemli sorunlarını da mülkiyet, ulaşım, altyapı, üstyapı, planlama ve estetik olarak sıralayan Tekin, sorunlara CHP iktidarıyla son vereceklerini iddia etti.

Tekin, bazı internet sitelerinde kendisiyle ilgili haberlere ilişkin değenlendirmelerde de bulunarak, ''Evet, ben köylü çocuğuyum. Meydanlarda mal sattım, koyun sattım, ticaret yaptım, her türlü iş yaptım ama siyasette adam satmadım, bunu herkes böyle bilsin'' ifadelerini kullandı.

Gürsel Tekin, Anadolu'nun farklı şehirlerinden İstanbul'a kurbanlık getiren vatandaşların çeşitli sorunlar yaşadığını savunarak, bunların bir an önce çözülmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

10 yıl önce