|

Mansur Yavaş CHP'den aday adayı

2009 yerel seçimlerinden MHP'dan Ankara adayı olan, 2011 seçimlerinden önce Bahçeli'ye yazdığı mektupta MHP'yi CHP'lileşmekle suçlayan Mansur Yavaş, bugün Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştükten sonra CHP'den Ankara aday adayı oldu.

YENİSAFAK.COM.TR / Seçim 2014
00:00 - 19/12/2013 Perşembe
Güncelleme: 16:33 - 19/12/2013 Perşembe
Yeni Şafak
Mansur Yavaş CHP'den aday adayı
Mansur Yavaş CHP'den aday adayı

Ankara'nın Beypazarı ilçesinin eski belediye başkanı Mansur Yavaş, Ankara Büyükşehir Belediye başkanlığı için CHP'den aday adayı oldu. Adaylığı bir süredir gündemde olan Yavaş bugün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ziyaret etti.

30 Mart buluşması

CHP Genel Merkezi'ndeki görüşmeden sonra partiden yapılan açıklamada, Kılıçdaroğlu ile Yavaş'ın 30 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerle ilgili görüş alışverişinde bulunduğu belirtildi.

Pazar günü PM'de görüşülecek

Görüşme sonrası, Kılıçdaroğlu Yavaş'ın CHP Ankara Büyükşehir belediye başkanlığı için aday adayı olduğunu açıkladı. CHP'de pazar günü ise çok sayıda adayın belirleneceği Parti Meclisi yapılacak.

Adı gündeme gelince CHP karıştı

Mansur Yavaş, 2009 yılında MHP'den Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı olmuş, Melih Gökçek ve Murat Karayalçın ile girdiği yarıştan üçüncü olarak çıkmıştı. Yavaş, 2011 seçimlerinden önce MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi CHP'lileşmekle suçladığı mektubuyla uzun süre gündemde kalmıştı. 'İçinde maneviyatı barındırmayan bir milliyetçiliğin halk tarafından CHP'yle aynı kategoride değerlendirildiğini fark edemeyen bir siyaset tarzıyla bu hareketi iktidara taşıyamayız' diyen Yavaş'ın şimdi CHP'den aday olması CHP'de büyük rahatsızlık yaptı. CHP'nin diğer Ankara aday adayı Muharrem İnce ile Sabahat Akkiraz yaptıkları açıklama ile Yavaş'ın söz konusu adaylığına sert tepki göstermişti.

2011'de Bahçeli'yi CHP topuna tutmuştu

Mansur Yavaş'ın, Baheçli'yi MHP'yi CHP'ye benzettmekle suçladığı mektubu şöyleydi:

'Ülkücü çizgiye sadakat bekleyen kitleler, Yalçın Küçük'ün teşekkürüne mazhar olmayı, milliyetçi-muhafazakar insanımızın beklentilerine tercih eden anlayışı içlerine sindirememektedirler. Ülkemizde milliyetçilikle muhafazakarlığın içiçe olduğunu bilmeyen, bunların etle tırnak gibi olduğunu algılayamayan, içinde maneviyatı barındırmayan bir milliyetçiliğin halk tarafından CHP'yle aynı kategoride değerlendirildiğini fark edemeyen bir siyaset tarzıyla bu hareketi iktidara taşıyamayız.

Millet iradesinin önemli bir bölümüne elitist bir yaklaşımla adeta tepeden bakan, referandumda evet oyu kullanmış yüzde 58'lik bir kitleyi neredeyse yok sayan, bütün programını hayır oyu kullananlar üzerine yapan ve bunu açıkça ilan eden bir anlayışla sonuç almamız mümkün gözükmemektedir.

Türkiye'de seçmen kitlesinin ana gövdesini oluşturan milliyetçi-muhafazakar seçmenlerde partimize karşı oluşmuş olan güven probleminin aşılması için acil tedbirlere ve bu tedbirleri yürütecek yönetici kadrolara ihtiyaç vardır. Halk tarafından tasfiye edilmiş merkez sağın eskileri eliyle yürütülen ve merkez sola öykünen bir siyaset tarzı sözünü ettiğim güven problemini aşamaz, tam tersine derinleştirir. Milliyetçilik, milletin ve onun değerlerinden yana olmak, her türlü tehdit ve baskı altında bile onun hukukunu korumaktır.'

10 yıl önce