|

Mansur Yavaş: İlk defa CHP'ye oy verdim

CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş, 'İlk defa CHP'ye oy verdim' dedi.

İha
00:00 - 30/03/2014 Pazar
Güncelleme: 14:46 - 30/03/2014 Pazar
Yeni Şafak
Mansur Yavaş: İlk defa CHP'ye oy verdim
Mansur Yavaş: İlk defa CHP'ye oy verdim

CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Yavaş, oyunu Balgat Hasan Özbay İmamhatip Ortaokulu'nda kullandı. 4268 No'lu sandıkta oy kullanan Yavaş, oy kullanmasının ardından gazetecilerin sorularını cevapladı. Sonuçlara ilişkin değerlendirme isteyen gazeteciye Yavaş, " Ben en az yüzde 51 istiyorum Allah'tan. İnşallah o da nasip olacak" diye konuştu.

CHP'nin Türkiye genelindeki oylarına ilişkin Yavaş, "Yüzde 30'ları geçeceğini düşünüyorum CHP'nin ama genel siyasetle biz çok ilgilenemedik. Ancak Ankara projeleriyle ilgilendiğimiz için çok takip şansımız olmadı. Ankara'ya ilişkin daha çok öngörümüz var" ifadelerini kullandı.

Ankara'yı kazandıktan sonra kutlama programının olup olmadığının sorulması üzerine Yavaş, "Şuanda yok. Tabi sandıktan çıkmadan seçim kazandık denmez. Büyük ihtimalle kazanacağız. Ondan sonra bir program yapacağız. Çok acelemiz yok. Mütevazi bir şekilde kutlarız" dedi.

CHP'ye ilk defa oy vermesiyle ilgili sorulan soruya Yavaş, "Evet ilk defa CHP'ye oy verdim. Logolara takılmamak lazım. Genel Merkez'de takip edeceğim. İnşallah Ankaramız için ülkemiz için hayırlara vesile olsun diyorum. Ankara artık kirli siyasetten kurtuluyor bunun müjdesini verebilirim" şeklinde konuştu.

Masur Yavaş'ın eşi Nursen Yavaş da sonuçların hayırlı olmasını dileyerek, ilk defa CHP'ye oy kullandığını kaydetti.

10 yıl önce