|

"Ne biliyorlarsa konuşsunlar en son ben konuşacağım"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül, hakkındaki iddialara yanıt verdi. Sarıgül, 'Şimdi ne kadar biliyorlarsa hepsini döksünler, daha sonra da ben konuşacağım' dedi.

İha
00:00 - 20/01/2014 Pazartesi
Güncelleme: 17:13 - 20/01/2014 Pazartesi
Yeni Şafak
"Ne biliyorlarsa konuşsunlar en son ben konuşacağı
"Ne biliyorlarsa konuşsunlar en son ben konuşacağı

Seçim çalışmalarını Polonezköy'de sürdüren Mustafa Sarıgül, vatandaşlar ve bölgedeki mahalle muhtarları ile bir araya geldi. Burada gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Sarıgül, hakkındaki iddialara yanıt verdi.

Gayrimenkul zengini olduğu yönündeki iddiaların hatırlatılması üzerine Sarıogül , 'Benim her zaman gayrimenkullerim olabilir. Ben siyasetten önce ticaret yapıyordum. Onların hepsi de aynı zamanda valiliğe, belediye başkanı olmam sebebiyle de kaymakamlığa, İçişleri Bakanlığı'na bildirimleri yapılıyor. Bunlar bilinmeyen şeyler değil' dedi.

En son ben konuşacağım!

Sarıgül, Ayazağa'daki arsayla ilgili iddiaları ise yalanlayarak, önümüzdeki günlerde konuyla ilgili bir basın toplantısı düzenleyeceğini söyledi. Sarıgül, 'Şimdi ne kadar biliyorlarsa hepsini döksünler daha sonra da ben konuşacağım' dedi.

Ayazağa'da yapılan eylemden haberi olmadığını vurgulayan Başkan Mustafa Sarıgül, 'Benim orada yaptığım kültür merkezidir. Kültür merkezine de Kıbrıs kurucu Cumhurbaşkanımızın adını verdik. Önümüzdeki günlerde de orayı açacağız. Kültür merkezine Ayazağalılardan başka kimse gitmez' şeklinde konuştu.

Sarıgül, okullara destek verdiklerini ve vermeye de devam edeceklerini ifade ederek, 'Okullarda okuyan burslu çocuklarımız var. O arsalar okulların dışında hiçbir amaçla kullanılamaz, ticari amaçlı kullanılamaz. Şişli Meslek Yüksekokulu çok başarılı bir okuldur ve meslek yüksekokullarını Büyükşehir'i aldıktan sonra da açmaya devam edeceğiz' ifadelerini kullandı.

Bize oy vermeyenlerin de haklarını koruyacağız

'30 Mart akşamı İstanbul'da kin dönemi, nefret dönemi, sevgisizlik dönemi bitecek, barış dönemi, özgürlük dönemi ve demokrasi dönemi başlayacak' diyen Sarıgül, şöyle devam etti: 'Biz kendi anlayışımız gereği sadece bize oy verenlerin başkanı olmayacağız, bize oy vermeyenlerin de haklarını ve hukuklarını koruyacağız. Kampanya süreci içinde pozitif bir kampanya yapacağız. Rakiplerimizi eleştirmek, onların üzerine şiddetli bir şekilde gitmek bizim arzu ettiğimiz bir tarz değildir. Ama bizim üzerimize gelirlerse de en ağır bir şekilde cevaplarını alırlar. Çünkü Mustafa Sarıgül 35 yıldır Türk siyasi hayatının içinde, uzun yıllardan beri de belediye başkanlığı görevine devam etmekte. Polonezköy'de ve İstanbul'umuzun her noktasında alacağımız bütün kararları özellikle muhtarlarımızla hiçbir karar vermeyeceğiz. Muhtarlarımızla beraber olmadan hiçbir karar vermeyeceğiz. Benim büyükşehirde öncü çalışma arkadaşlarım muhtarlar olacak. Çünkü muhtarlarımız demokrasi açısından son derece önemli. Muhtarlarımız arasında da bir siyasi parti farkı gözetmem söz konusu değildir. Doğanın, çevrenin, bilimin, hukuk arzu etmediği hiçbir projeye de kesinlikle imza atmam.'

Rakibin nasıl oynadığını yurttaşlarımızı görüyor

Mustafa Sarıgül, TMSF'nin açıklamasının hatırlatılması üzerine de, 'Mustafa Sarıgül, uzun yıllardan beri Türk siyasi hayatının içerisinde. Ben 1991'le 1998 arasında sade vatandaştım. Arzu ettiğim ticari çalışmalarım da vardı. Bunların hepsini yaptım. Her sorununun cevabı vardır. Hiçbir endişeniz olmasın. Bugüne kadar hiçbir zaman yanlışlık yapmadım, bugünden sonra da yanlışlık yapmam. Seçime 72 gün kala bir şeyler bulmaya çalışıyorlar. Görüyorum ki daha farklı şeyler de bulmak için sağ olsun bazı emniyet mensuplarımız devam ediyorlar. Bu yapılanlar bana değil, demokrasiye, insan haklarınadır. Maç başlamıştır, rakip faulle oynamaya başladı. Rakibin nasıl oynadığını hakem görmüyor ama yurttaşlarımız görüyor' dedi.

10 yıl önce