|

Osmanlı şehzadesi İstanbul adayı mı olacak?

Destici, Sultan Abdülhamit Han''ın Şehzade torunu Kayıhan Osmanoğlu''nun İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adaylığı konusunda açıklama yaptı.

İha
00:00 - 7/10/2013 Pazartesi
Güncelleme: 14:32 - 7/10/2013 Pazartesi
Yeni Şafak
Osmanlı şehzadesi İstanbul adayı mı olacak?
Osmanlı şehzadesi İstanbul adayı mı olacak?

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Sultan Abdülhamit Han''ın Şehzade torunu Kayıhan Osmanoğlu''nun İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adaylığı konusunda açıklama yaptı.BBP Kocaeli İl Başkanlığı 6'ıncı Olağan Kongresi''ne katılan Genel Başkanı Mustafa Destici, kongre sonrasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Mersin Büyükşehir Belediyesi başkan adayları hakkında açıklamalarda bulundu. Destici, İstanbul Büyükşehir Belediyesi başkan adayı olma konusunda adı sıkça geçen Sultan Abdülhamit Han''ın Şehzade torunu Kayıhan Osmanoğlu''nun kendisinin yakın dostu olduğunu söyleyerek, henüz kesinleşen bir adaylığın söz konusu olmadığını ancak halkın bu yöndeki taleplerini de görmezden gelmeyeceklerini söyledi.Parti olarak Osmanlı''ya ve onun nesline bağlı olan bir siyasi hareket olduklarını söyleyen Genel Başkan Mustafa Destici, ''Özelde de Kayıhan Osmanoğlu ile benim bir dostluğum var zaten. Şu anda İstanbul'daki halkın böyle bir talebi var. Henüz bu konuyu biz kendisiyle oturup konuşmuş değiliz. Ama tabi ben olmayacak bir şey olarak da görmüyorum. Halk tarafından teveccüh kazanmış, yerel ve genel siyasette tecrübeli isimlerle de görüşüyoruz. Önümüzdeki yerel seçimleri hem ülkemiz hem partimiz açısından çok önemli viraj olarak görüyoruz. Partimiz için bu seçimleri sıçrama ve yükselme seçimi olarak görüyoruz. Yerel seçimler olduğu için bize emanet edilen, 2009 'da iktidar partisinden devraldığımız belediyelerin konumlarını karşılaştırdığımızda kıyas bile kabul etmez bir duruma getirdik. Halkın beğendiği adaylarla da görüşeceğiz. Şu anda da görüşüyoruz. Bu arkadaşlarımız önümüzdeki günlerde Büyük Birlik Partisi adayları olarak açıklanacak'' dedi.

Büyük Birlik Partisi'nden aday olarak kazanan belediyeyi ben ve yönetimim yalnız bırakmıyoruz. Sürekli onunla birlikteyiz ve her türlü desteği veriyoruz. İstanbul, Mersin ve Türkiye''nin her ilinde Büyük Birlik Partisi olarak en iyi adayları belirleyip en yakın zamanda bunları açıklayacağız'' diye konuştu.

10 yıl önce