|

Oyumuz fazla çıktı yeniden sayın!

Türkiye genelinde birçok siyasi parti oylarının az olduğu gerekçesiyle seçim kurullarına itiraz başvurusunda bulunurken, Isparta'da Demokrat Parti oyunun fazla olduğu gerekçesiyle seçim kurulunun kapısının çaldı.

İha
00:00 - 3/04/2014 Perşembe
Güncelleme: 10:52 - 3/04/2014 Perşembe
Yeni Şafak
Oyumuz fazla çıktı yeniden sayın!
Oyumuz fazla çıktı yeniden sayın!

Demokrat Parti Isparta İl Başkanlığı, ülke genelinde seçim sonuçlarına itiraz edilmesine ilginç bir tepki verdi. Isparta Belediye Başkanlığı seçiminde 675 oy alan Demokrat Parti'de İl Başkanı Hüseyin Şençimen ile Belediye Başkan Adayı Ömer Levent, aldıkları oyların fazla olduğu gerekçesiyle yeniden sayılması için Merkez İlçe Seçim Kurulu'na başvuruda bulundu ancak seçim sonrası itiraz süresinin bittiği gerekçesiyle Merkez ilçe Seçim Kurulu itirazlarını kabul etmedi.

Belediye Başkan Adayı Ömer Levent, "Türkiye genelinde bir sürü usulsüzlük olduğu gerekçesiyle partiler itirazlarda bulunuyor. Biz de bu duruma tepki olarak fazla oy aldığımızı düşünüyoruz. Bizim oylarımız tekrar sayılsın. Birçok parti demek ki seçimlerde oylarına sahip çıkamamıştır. Buyursunlar gelsinler, oylarımızı alsınlar' dedi.

İl Başkanı Hüseyin Şençimen ise Merkez ilçe Seçim Kurulu'na itiraz ettiklerini ancak sürenin dolduğu gerekçesiyle itirazlarının kabul edilmediğini söyledi.

10 yıl önce