|

Partililer CHP İl Binalarını işgal etti

CHP'de MYK'dan ilk sızan isimler tepkilere neden oldu! İzmir, Kırklareli ve Antalya'da bazı ilçe belediyelerinde, mevcut başkan adaylarının tekrar aday gösterilmemesi protesto edildi. İlçe binalarında toplanan partililer, mevcut isimlerin aday gösterilmesini isterken, bazı teşkilatlar ise istifa kararı aldı. CHP Antalya İl Başkanlığı önünde toplanan yaklaşık 500 kişi, parti binasına giriş çıkışı engellemek için kapıyı, koltuk, masa ve sandalyelerle içeriden kapadı.

İha
00:00 - 10/02/2014 Pazartesi
Güncelleme: 11:20 - 10/02/2014 Pazartesi
Yeni Şafak
Partililer CHP İl Binalarını işgal etti
Partililer CHP İl Binalarını işgal etti

CHP Parti Meclisi tarafından dün akşam saatlerinde Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen'in yerine belediye başkan adayı olarak Antalya Kadın Kolları Başkanı Avukat Sultan Yeğen'in aday gösterilmesine tepki gösteren taraftarların protestosu CHP il başkanlığı önünde devam ediyor. Dün akşam saatlerinde CHP Antalya İl Başkanlığı önünde toplanan yaklaşık 500 kişi, parti binasına giriş çıkışı engellemek için kapıyı, koltuk, masa ve sandalyelerle içeriden kapadı. Parti yönetiminin girmesini istemeyen Evcilmen taraftarlarına, Konyaaltı Belediye Başkan adayı olarak gösterilmeyen Ayhan Zor taraftarları da destek verdi. CHP il binası içini işgal eden gençlik kollarlı üyeleri ise, megafonla 'Her yer Evcilmen, her yer direniş' sloganları attı.

Parti binası dışında bekleyen yaklaşık 500 kişilik grup ise 'Ankara buranın sesini' duy diye slogan attı. Kızgın taraftarların protestolarına Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen'in tekrar aday gösterileceğine kadar devam edecekleri belirtildi.

Öte yandan, dün akşam Avukat Sultan Yeğen'in CHP Parti Meclisi tarafından partisinin Muratpaşa İlçe Belediye Başkan adayı olarak gösterilmesinden yaklaşık bir saat sonra CHP Antalya İl Başkanlığı önünde toplanan yaklaşık 500 kişi, il yönetimini protesto edip istifaya çağırmıştı.

'Evcilmen nerede biz, oradayız', 'Ooo Süleyman Evcilmen', 'Süleyman Evcilmen onurumuzdur', ' Antalya burada yönetim nerede', 'Antalya uyuma Evcilmen'e sahip çık' sloganları atan partililer il binasına Evcilmen'in dev posterini asmışlardı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanan MYK'da belirlenerek Parti Meclis'e sunulan bazı belediye başkan adaylarına yönelik partililer tepki gösterdi. İşte tepkilere neden olan isimler;



2 dönemdir CHP'den Didim Belediye Başkanlığına seçilen ve Aralık ayında 3. dönem için CHP'den Didim Belediye başkan adaylığını açıklayan Mümin Kamacı'nın yerine Deniz Atabay'ın aday gösterilmesi büyük tepkiye neden oldu. Süreci değerlendiren Belediye Başkanı Mümin Kamacı, 'Masa başında oturarak Didim'deki belediye başkan adayını tayin edenler, 30 Mart'ta kimin ve hangi partinin seçimi kazandığını görecekler' dedi.



CHP Didim İlçe Başkanı Şavgu Aydın ise Kamacı'nın açıklamaların ardından yarın İlçe Başkanlığı görevinden istifa edeceğini duyurarak, '10 yıldır sizinle beraberiz. Mücadele ediyoruz. İlçe yönetimi olarak doğru insan olduğunuz için ve hakkınız olduğunuz için yapılması gereken ve Didim'in istediği bu insan olduğu için biz sizin yanınızda olduk, Sizinler beraberiz. Masa başında kimse Didim'in kaderiyle oynayamaz. Ankara oradaysa sandık burada. Sizinle oynadılar. Yarın istifa ediyorum. Burada siyaset yapıyoruz. Burada sizin kadar bizim de emeğimiz var" dedi. İlçe Gençlik Kolları Başkanı Başkanı Caner İnceoğlu da, 'Ben de istifa ediyorum' dedi.


CHP Didim İlçe Kadın Kolları Başkanı Sevgi Yorulmaz da, 'Kamacı bir marka biz onun arkasındayız o neredeyse biz onun arkasındayız. Sizin marka oluşunuz bazılarını rahatsız etti ve bu oyunu oynadı. Biz bu oyunu bozacağız' dedi.



Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Merkezi tarafından Kırklareli Belediye Başkan Adaylığına Milletvekili Mehmet Siyam Kesimoğlu'nun gösterilmesi parti İl Yönetimi tarafından tepkiyle karşılandı.


CHP , Kırklareli belediye başkan adayını Ankara'da yapılan MYK toplantısı ile belirledi. Kırklareli'nde Kırklareli Milletvekili Kesimoğlu'nun belediye başkan adayı gösterilmesi il yönetimi tarafından olumsuz karşılandı. İl başkanlığında olağanüstü bir şekilde toplanan CHP Kırklareli teşkilatı, basına kapalı toplantı yaptı. Toplantı sırası görüntü almak isteyen gazetecilerle partililer arasında gerginlik çıktı.



CHP Kırklareli Belediye Başkan Adayının Mehmet Siyam Kesimoğlu olarak belirlenmesinin ardından Kırklareli'nin mevcut CHP'li Belediye Başkanı Cavit Çağlayan basın mensuplarına açıklama yaparak,' Mevcut belediye başkanı olarak 2 dönemdir görevimi layığıyla yerine getirmekteyim. Alınan karar ile bana haksızlık yapıldığını düşünüyorum ve benim bunu hak ettiğimi düşünmüyorum' dedi.


Başkan Çağlayan, "Biraz önce aldığım bilgiye göre Kırklareli Belediye Başkanı adayı olarak Milletvekilimiz Mehmet Siyam Kesimoğlu belirlendi. Partili arkadaşlarımız ile birlikte toplanarak bu alınan karar ile alakalı olarak ne karar alacağımızı konuştuk. Buradaki arkadaşlarımızın bir çoğu Kesimoğlu'nun Kırklareli Belediye Başkan Adayı olarak kabullenemeyeceğini dile getirdiler. Kırklareli'nden partimizin 4 aday adayı mevcut. Mevcut başkanı tekrar aday göstermemek için bize herhangi bir geçerli sebep söylenmedi. Partimizle görüşmeler oldu herhangi bir sıkıntı gözükmüyordu" diye konuştu.



Başkan Çağlayan 24 saat içinde içlerinde konuşmanın ardından bir karara varacaklarını, teşkilatının düşüncesinin partiden istifa etmek olduğunu il ve merkez ilçe yönetimlerden istifa haberlerini duyduklarını belirtti.



Kuşadası CHP ilçe yönetimi mevcut başkanının yerine başka bir adayın gösterilmesi tepki göstererek oturma eylemi düzenledi.


CHP Genel Merkezi'nde düzenlenen MYK'da belediye başkan adayları belirlendi. CHP Kuşadası ilçe yönetimi aday olarak mevcut başkan M. Esat Altungün yerine Özer Kayalı'nın gösterilmesine tepki gösterdi. Yönetim saat 21.00'de ilçe merkezinde oturma eylemi başlattı.


CHP'liler Maltepe belediye başkan adayına tepki göstererek, protesto etti İlçe binasının camına 'İthal Başkan İstemiyoruz' şeklinde pankart asan partililer, Maltepe Belediyesi'ne ait otobüslerle Ankara'ya hareket etti.



Ankara Çankaya'da Bülent Tanık yerine eski belediye başkanlarından Doğan Taşdelen'in oğlu Alper Taşdelen aday gösterilmesi CHP'lileri kızdırdı.


Onlarca partili "Taşdelen'i istemiyoruz" sloganı atarken 2 partilinin aracıyla da CHP Genel merkezinin garaj çıkışı kapatıldı. Garaj çıkışı Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ve MYK üyeleri tarafından kullanılıyor. Araçlarını protesto amacıyla kapının önüne çeken partililer tüm ısrarlara rağmen araçlarını çekmedi.


PM toplantısında da bazı PM üyelerinin mevcut başkan Bülent Tanık'ın devamını istediği ifade edildi.


Ancak protestolara karşın PM'de Çankaya adayı olarak Alper Taşdelen de karar kılındı.

10 yıl önce