|

Saadet 7 ilçe başkan adayını açıkladı

Saadet Partisi Genişletilmiş İl Divan Toplantısında 7 ilçe belediye başkan adayını belirlerken, toplantıda konuşan Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Temel Karamollaoğlu, "Eğer gayret gösterilirse, çaba sarfedilirse bizim kazanamayacağımız belediye yok" dedi.

İha
00:00 - 26/11/2013 Salı
Güncelleme: 10:26 - 26/11/2013 Salı
Yeni Şafak
Saadet 7 ilçe başkan adayını açıkladı
Saadet 7 ilçe başkan adayını açıkladı

Melikgazi Belediyesi konferans salonunda düzenlenen toplantıya, Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Temel Karamollaoğlu, Saadet Partisi İl Başkanı Mahmut Arıkan ve çok sayıda partili katıldı. İl Başkanı Mahmut Arıkan tarafından isimleri açıklanan 7 ilçe belediye başkan adayları tanıtıldı.

Yapılan tanıtımda, Talas Belediyesine Gazali Kip, Yahyalı Belediyesine Fatih Erdoğdu, Akkışla Belediyesine Alaaddin Kızmaz, Hacılar Belediyesine Erdal Altun, Felahiye Belediyesine Ahmet Çilsal, Tomarza Belediyesine Erdal Yalçın ve Özvatan Belediyesine Vedat Ali Tur aday gösterildi.

Toplantıda konuşan Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Temel Karamollaoğlu, "1989 yılında biz belediyeciliğe ilk adımı atarken iktidarda Anavatan Partisi vardı. Anavatan Partisinin Genel Başkanı bizim 1977 genel seçimlerinde İzmir Milletvekili adayımızdı. Bugün iktidarda da AK Parti var. Onun genel başkanı da 1994 yılında belediye başkanı seçtiğimiz arkadaşımız ama bugün Türkiye'nin geldiği nokta bizim özlemini duyduğumuz nokta değil. Bugün geldiğimiz nokta, halkımızın endişe taşıdığı bir nokta. Bizim en önemli vasfımız, adil oluruz, kayırmacılık, partizanlık yapmayız. Belediyeler insanca bir yaşamın olamayacağı beton yığınlarına döndü. Birçok problem çözülemiyor. Onun için biz şuanda farklı bir anlayışın ama denenmemiş değil, denenmiş, yaşanmış bir anlayışı yeniden illerimize, ilçelerimize getirmek mecburiyetindeyiz. Bu bizim omuzlarımıza yüklenmiş bir vazife. Eğer gayret gösterilirse, çaba sarf edilirse bizim kazanamayacağımız belediye yok. Buna Kayseri ilindeki belediyeler ve Ankara ile İstanbul belediyeleri de dahil. Yeter ki biz inanmış adayları bulup gösterebilelim ve onlar teşkilatlarımızla birlikte inanarak çalışsınlar. Emin olun problemin temeli belediye başkanlığına aday arkadaşlarımızın ve teşkilatlarımızın yılgınlığından kaynaklanır. Allah izniyle biz üzerimize düşeni yapıp vatandaşa gidersek 31 Mart 2014 günü onları kutlamak için tekrar buraya geliriz" diye konuştu.

Karamollaoğlu ayrıca, "Şunu bilelim; özellikle bölgemiz çok ciddi değişikliklere uğruyor. İktidar partisi öyle mücadelelerin içine girdi, öyle çıkmazların içine girdi ki bunu anlamak, izah etmek mümkün değil ama biz bazen yanlış noktalara takılıp kalıyoruz birde bakıyoruz ki işler bambaşka bir şekilde gelişmiş. Bu belediye seçimleri Türkiye'nin geleceğini belirleyecek olan seçimlerdir. Bunu iyi bilin. Biz 1989 yılında yaptığımız hamlenin bir benzerini bu sefer gerçekleştirirsek ki ben inanıyorum. O zaman çıkardığımızdan daha fazla belediye başkanı çıkaracağız. Bunu önlemeye kimsenin gücü yetmeyecek. Onun için bu seçim başka bir seçim. Bu seçim bizim üzerimizde sadece belediyeleri düzeltme sorumluluğunu yüklemeyecek. Bu seçim, 1 sene sonra yapılacak olan genel seçimlerin havasını belirleyecek" şeklinde konuştu.

Saadet Partisi İl Başkanı Mahmut Arıkan ise, "Saadet Partisi ne olursa olsun yolundan dönmeyenlerin partisidir. Makam ve mevki için değişmeyenlerin, eğilmeyenlerin partisidir. 4 ay sonra mahalli idareler seçimleri yapılacak. Yapılacak olan seçimler inşallah şehrimizin yeniden yeniden milli görüş belediyeciliği ile tanışacağı seçimler olacaktır. Milli görüş belediyeciliğinde İslam şehri modelini gündemimize alıp kentsel dönüşüm imkanını da kullanarak içinde yaşadığımız şehirlerin tasavvurumuzu yansıtmasını sağlayacağız. Yapmamız gerek kendi tasavvurumuzu oluşturup yaşadığımız coğrafyaya kendi mührümüzü vurmak olacaktır" ifadelerini kullandı.


10 yıl önce