|

Sarıgül CHP'den İstanbul adayı oluyor

CHP''nin İstanbul Büyükşehir adaylığı için kulislerde ilginç bir randevu üzerinde duruluyor. İddialara göre Kılıçdaroğlu ve Sarıgül eylül ayında helikopterle TT Arena''ya inecek ve Sarıgül''ün adaylığı açıklanacak

Akşam
00:00 - 27/05/2013 Pazartesi
Güncelleme: 10:59 - 27/05/2013 Pazartesi
Yeni Şafak
Sarıgül CHP'den İstanbul adayı oluyor
Sarıgül CHP'den İstanbul adayı oluyor

CHP''de Mart 2014''te yapılacak yerel seçimlerde bütün gözlerin çevrildiği İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için yoğun kulisler sürerken, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül''ün adı bir kez daha öne çıktı.

CHP kulislerinden yansıyan bilgilere göre Sarıgül''ün adaylığı konusunda; CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Sarıgül arasında aracılar vasıtasıyla bir diyalog köprüsü kuruldu. Bir süredir büyük bir gizlilikle yürütülen temaslar sonunda Sarıgül''ün partiye dönüşü ve adaylığının ilanı konusunda yol haritası çıkarıldı.

Geçmişteki ihraç nedeniyle halen parti üyesi olmayan Sarıgül''ün, CHP''ye eylül ayında dönmesi rozetini de bizzat Kılıçdaroğlu''nun takacağı konuşuluyor.

Muhtemelen CHP''nin 90''ıncı kuruluş yıldönümü olan 9 Eylül''deki katılım töreni on binlerce kişinin katılımıyla TT Arena''da gerçekleşecek.

HELİKOPTERLE İNECEK:
Henüz kesin olmamakla birlikte katılım töreni için TT Arena''ya Sarıgül ve Kılıçdaroğlu''nun helikopterle inmesinin de planlandığı ifade ediliyor. Törenin ünlü sanatçıların katılımıyla tam bir şova dönüştürülmesinin hedeflendiği de belirtiliyor.
DÖNÜŞ İÇİN ÜÇ ŞART

İddialara göre temaslar sırasında Sarıgül''ün Kılıçdaroğlu''ndan üç konuda teminat istediği; CHP liderinin de bu taleplere peşin şekilde olumsuz yaklaşmadığı ve bunları süreç içinde değerlendirmeye alma sözü verdiği ifade ediliyor. Sarıgül''ün üç isteğinin şunlar olduğu öğrenildi:

- Şişli adaylığı için Sarıgül etkin olacak ve görüşü alınacak,

- Baykal''la yarıştığı 2005''teki kurultayda Sarıgül''ün tribünde kavga ettiği Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen yeniden aday gösterilmeyecek.

- Halen Ataşehir Belediye Başkanı olan Battal İlgezdi yeniden aday gösterilecek.

11 yıl önce