|

Sarıgül CHP'ye resmi başvurusunu yaptı

CHP yöneticisi Adnan Keskin Mustafa Sarıgül'ü ziyaret ediyor. Keskin, Sarıgül'ün CHP'ye başvuru yaptığını açıkladı.

YENİSAFAK.COM.TR / AJANSLAR
00:00 - 31/10/2013 الخميس
Güncelleme: 12:17 - 31/10/2013 الخميس
Yeni Şafak
Sarıgül CHP'ye resmi başvurusunu yaptı
Sarıgül CHP'ye resmi başvurusunu yaptı

CHP'den Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'e ilk resmi ziyaret. Adnan Keskin ve İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı ile beraberindeki heyet Şişli Belediyesi'ne geldi. Basının yoğun ilgi gösterdiği buluşmada Adnan Keskin, Sarıgül'ün resmi başvurusunu yaptığını açıkladı.

Adnan Keskin'in önderliğindeki CHP heyeti Şişli'de Mustafa Sarıgül'ü ziyaret etti. Görüşme sonrası basına açıklama yapan Keskin Türkiye'nin köklü bir reforma ihtiyacı olduğunu belirterek, "Bu ancak sivil bir başkaldırıyla, demokratik bir isyanla başlatılır" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin ve İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ü makamında ziyaret etti.

Keskin ve Salıcı, belediye girişinde Mustafa Sarıgül ve kalabalık bir grup tarafından karşılandı. Burada Sarıgül ve Keskin bir süre sohbet etti.

Ardından heyet, Sarıgül'ün makamına geçti. Görüntü ve fotoğraf alınmasının ardından başlayan görüşme, basına kapalı devam etti.

Görüşmenin ardından düzenlenen basın toplantısında, Keskin Türkiye'de köklü bir reformun gerçekleşmesi gerektiğini belirtirken, Sarıgül ise İstanbul'da barış döneminin başlayacağını belirtti.

Keskin'in açıklamalarından satır başları şöyle:

"Türkiye'de köklü bir reform gerekiyor"

Siyasi iktidar yapay gündem oluşturmaktadır. Adalet ve Kalkınma Partisi'nin lideri, toplum olarak çektiğimiz ıstırapların örtülmesini amaçlamaktadır. Böyle bir süreçte birlik olmak kaçınılmazdır.

Türkiye'nin köklü bir reforma gereksinimi vardır. Bu ancak sivil bir başkaldırıyla, demokratik bir isyanla başlatılır. Bu demokratik isyanı gerçekleştirme sorumluluğu yepyeni sosyal tabakaların görevidir.

"Sarıgül'ün kararını kutluyoruz"

Mustafa Sarıgül'ün yuvasına dönme kararını kutlama geldik. Mustafa Sarıgül'le CHP'nin ilişkisi büyüktür, anlamlıdır.

Siyasetin ufkunda siyaset gibi parlayan Mustafa Sarıgül'ün yuvasına, CHP'ye dönme kararını kutluyoruz. Hoş geldin Mustafa Sarıgül.

"Partimizin temel direği"

Keskin'in ardından kısa bir açıklama yapan Mustafa Sarıgül ise, Adnan Keskin'den 'partimizin temel direği' diye bahsederek, şunları söyledi:

Barış için, demokrasi için, özgürlük için, Türkiye'nin geleceği için bizi onurlandıran CHP'mizin temel direği Adnan Keskin başkanımızı İstanbullu yurttaşlarım adına saygıyla, sevgiyle bir kez daha selamlıyoruz.

Yurttaşlarımızın yüzde 100'ünü kucaklayacağız.

Bundan sonra inşallah bütün siyasi partilere oy veren yurttaşlarımızla, İstanbul'da kin dönemi, nefret dönemi bitecek, barış dönemi inşallah başlayacak. Bu duygularla bir kez daha 1974 yılında CHP Gençlik Kolları'ndan bugüne kadar tanıdığım CHP'mizin temel direği olan Adnan Keskin başkanım adına binlerce yurttaşım adına saygılarımı, sevgilerimi sunuyorum.

Adnan Keskin açıklama yaparken, Mustafa Sarıgül'ün duygulu anlar yaşadığı görüldü.
٪d سنوات قبل