|

Sarıgül İBB adaylığı için net konuştu

Mustafa Sarıgül, seçimlerle ilgili yöneltilen soru üzerine üzerine, "Bu sorunun cevabı için daha saat erken. Merak etmeyin" dedi.

İha
00:00 - 19/08/2013 Pazartesi
Güncelleme: 15:05 - 19/08/2013 Pazartesi
Yeni Şafak
Sarıgül İBB adaylığı için net konuştu
Sarıgül İBB adaylığı için net konuştu

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için ismi konuşulan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, seçimlerle ilgili yöneltilen soru üzerine üzerine, "Bu sorunun cevabı için daha saat erken. Daha beraberiz. Daha konuşacağız. Merak etmeyin" dedi.

Merzifon Belediye Başkanı M. Kadri Aydınlı'yı ziyaretinde arkadaşlarının 'Allah kimseyi doğru yoldan ayırmasın' dediklerini belirten Sarıgül, 'Biz de diyoruz ki, doğru yol artık hepimizin yolu. Allah hiç kimseyi doğru yoldan ayırmasın' diye konuştu.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'a yapılan yumruklu saldırıyı anımsatan Mustafa Sarıgül, 'Sayın bakanımıza karşı yapılan talihsiz bir olay vardı. Onu da bir kez daha kınıyorum. Hiç doğru bir olay değildir. Düşünceleri kaba kuvvetle, kavgayla susturamazsınız. Düşüncelerin yolu sandıktır. Düşüncelerin yolu küresel demokrasidir' şeklinde konuştu.

Demokrasinin hiçbir siyasi parti farkı gözetmeden korunması gerektiğini ve Mısır'daki olayları endişeyle izlediğini vurgulayan Sarıgül, şöyle devam etti:

"Küresel demokrasiyi bütün dünyada korumamız lazım. Tüm dünyada demokrasinin hakim olması lazım. Mısır'da yaşanan olaylar beni derinden üzüntüye boğmuştur. Hiçbir yurttaşın üzerine tankla ve topla düşünceleri ne olursa olsun, inançları ne olursa olsun gitmemek lazım. Her şeyi demokrasi içinde çözmek lazım."

Merzifon Belediye Başkanı M. Kadri Aydınlı'nın ziyareti anısına plaket verdiği Mustafa Sarıgül, seçimlerdeki adaylık üzerine sorusu üzerine, "Bu sorunun cevabı için daha saat erken. Daha beraberiz. Daha konuşacağız. Merak etmeyin" ifadelerini kullandı.

11 yıl önce