|

Sarıgül'den Kılıçdaroğlu'na cevap: Biz Buna içerleriz

Kılıçdaroğlu'nun 'Gel kardeşim' çağrısına Mustafa Sarıgül'den yanıt geldi. CHP?liderine teşekkür eden Sarıgül'ün CHP üye defterinde kaydının 'şimdilik' bulunmadığı belirtildi. Sarıgül Kılıçdaroğlu'nun "2 bin değil, 5 bin, 10 bin kişiyle gel" sözü için de "TDH hareketi öyle 10 binlere, 20 binlere indirgenemez. Biz buna içerleriz" dedi.

Vatan
00:00 - 2/09/2013 Pazartesi
Güncelleme: 10:50 - 2/09/2013 Pazartesi
Yeni Şafak
Sarıgül'den Kılıçdaroğlu'na cevap: Biz Buna içerle
Sarıgül'den Kılıçdaroğlu'na cevap: Biz Buna içerle

Ana Muhalefet Partisi'nin iç tartışması olmaktan öteye geçip, yerel seçim gündeminin en önemli başlıklarından biri haline gelen, "Mustafa Sarıgül'ün CHP'den İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olup olmayacağı" konusunda Kılıçdaroğlu'nun sarf ettiği sözler büyük yankı uyandırdı.

Pekiyi Sarıgül, Kılıçdaroğlu'nun "Gel Sarıgül, istersen 10 bin kişiyle gel" sözleriyle açtığı kapıdan içeri girecek mi? Şişli Belediye Başkanı, önce CHP'ye dönmek, ardından da İstanbul adayı olmak için başvuracak mı?

Bu soruları, Mustafa Sarıgül'ün çok yakınındaki isimler, en az Kılıçdaroğlu'nun mesajları kadar net ifadelerle yanıtladılar.

Sarıgül'den de net mesajlar geldi

İşte en yakınındakilerin ilettiğine göre, Kemal Kılıçdaroğlu'nun VATAN'a verdiği röportajdaki sözlerine ilişkin Sarıgül'ün değerlendirmeleri:

1.) Mustafa Sarıgül, sorularınıza verdiği yanıtlarındaki güven ve sağduyu dolayısıyla mutluluğunu ve Sayın Genel Başkan'a şükran duygularını ifade ediyor.

2.) Mustafa Sarıgül, çok genç yaşlarında CHP Şişli İlçesi Gençlik Kolu Başkanlığı ile başlayan siyasi yaşamına aynı çizgi ve doğrultuda bu güne kadar devam etmektedir. Şu anda içeride değil, dışarıda olması onun isteğiyle değil, iradesi dışında gerçekleşmiştir. Haklı mücadelesine devam etmek ve partisinde kalabilmek için verdiği yıllar süren hukuk mücadelesi, özellikle siz basın mensuplarının unutmaması gereken bir husustur.

3.) Sayın Genel Başkan'ın "Hiç temas yok mu" şeklindeki sorusunuza verdiği yanıt, tam yerinde bir yanıttır. Sayın Kılıçdaroğlu Sarıgül için "Dışarıda olan birisi değil" diyor. Sarıgül'ün de uzun süredir söylediği işte budur. Üye kayıt defteri içinde kayıtlı olup gönüllerde olmamak zordur. Mustafa Sarıgül, üye kayıt defterinde 'şimdilik' yok ancak gönüllerde kayıtlı olduğunu biliyor.

4.) Sözü edilen 10 binler hiç merak edilmesin başka bir gezegenden gelmedi. Hepsi bu ülkenin çocukları. Farkları sadece bu ülkenin daha iyi yönetilebileceğine inanıyorlar olmaları. Ancak söze konu T.D.H. (Türkiye Değişim Hareketi) gönüllüleri seslerinin en yüksek çıktığı dönemde bile parti kurmayı ertelediler. Bölen, parçalayan olmadılar. Öyle olmaya da devam edeceğiz.

"Ben çalışmaya devam ediyorum"

Kılıçdaroğlu röportajı üzerine Sarıgül adına bana iletilen yukarıdaki mesajlar aslında durumu gayet net şekilde ortaya koyuyor.

Ama yine de gündemin odağındaki isim, yani Mustafa Sarıgül ile de konuşup, değerlendirmelerini doğrudan kendisinden de almak istedim.

Sarıgül'ü yine sokaklarda, vatandaşın içinde buldum.

Şişli Belediye Başkanı'na, yakın arkadaşlarının aktardığı mesajları hatırlatıp "Sizin görüşlerinizi de almak isterim" dediğimde aramızda şu diyalog geçti:

- Murat Bey, Sayın Genel Başkan ile yaptığınız söyleşiyi dikkatle okudum. Çok başarılı bir mülakat olmuş, sizi kutluyorum.

- Sağolun ama ben Sayın Kılıçdaroğlu'nun çağrısına yanıtınızı merak ediyorum.

- Bakın biliyorsunuz, Sarıgül'ü herkes konuşuyor ama ben hiç konuşmuyorum. Bir süre daha konuşmayacağım. Ama bu çok uzun bir süre olmayacak.

- Arkadaşlarınızın bana ilettiği mesajlar aslında birçok şeyi anlatıyor. Pekiyi siz şu an için ne söylersiniz?

- Ben çalışmalarıma devam ediyorum. Bütün yurttaşlarımla bütünleşiyorum. Şu anda da, sabahtan beri yine sokaklardayım. Bütün gücümle çalışmaya da devam edeceğim. Hiçbir siyasi parti farkı gözetmeksizin TDH gönüllüleri ile birlikte yurttaşlarımla bir aradayım.

- Kemal Kılıçdaroğlu'nun, "2 bin değil, 5 bin, 10 bin kişiyle gel" çağrısı hakkında ne diyorsunuz?

- Sarıgül'ü sayılarla sınırlamak haksızlık olur. Sarıgül gerçeği ve TDH hareketi öyle 10 binlere, 20 binlere indirgenemez. Biz buna içerleriz.

- Bütün bu sözlerinizden CHP'ye döneceğiniz ve bunun iddialı bir dönüş olduğu sonucunu çıkartırsam yanılmış olur muyum?

- Murat Bey az önce de ifade ettiğim gibi, çok uzun olmayan bir süre sonra ben de konuşacağım ve her sorunuza yanıt vereceğim. Çok teşekkür ederim.

11 yıl önce