|

Sarıgül'den tehdit: Vali güvenliği sağlamazsa...

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Musatafa Sarıgül, CHP pankartlarının gece kesildiğini iddia ederek, ''İstanbul Valisi bu güvenliği sağlamazsa gençleri alırım sokak sokak İstanbul''da bir tek afişlerini bırakmam'' şeklinde konuştu.

İha
00:00 - 23/02/2014 Pazar
Güncelleme: 17:18 - 23/02/2014 Pazar
Yeni Şafak
Sarıgül'den tehdit: Vali güvenliği sağlamazsa...
Sarıgül'den tehdit: Vali güvenliği sağlamazsa...

Şişli Belediye Başkanı ve CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül, Sarıyer Pınar Mahallesi''nde vatandaşlarla bir araya geldi. Coşkulu kalabalık tarafından karşılanan Başkan adayı Sarıgül, kendisini karşılayan vatandaşlara hitap etti.

Konuşmasına medyaya yüklenerek başlayan Mustafa Sarıgül, ''Talimat vermişler Sarıgül''ün burnunu bile göstermeyin. İyi ki başka televizyonlar var. Seçimlerin demokrasi bayramı olmasını arzu ediyorum. Almanya''da, Fransa''da İngiltere''de .. seçimler her siyasi partiye eşit koşullarda yapılıyorsa her siyasi partinin görüşleri, düşünceleri bütün televizyonlarda nasıl yansıyorsa isterim ki cennet vatanımızda da bir kişi konuştuğu zaman 17 kanal arka arkaya yayınlamasın. Sayın Kılıçdaroğlu''da, Sayın Devlet Bahçeli''de diğer siyasi liderlerin de yayını aynı oranda yapılsın. İşte o zaman demokrasi vardır'' dedi.

Mustafa Sarıgül, internet yasası düzenlemesini eleştirerek, ''İnternet yasağı Afganstan''da, Pakistan''da İran''da olur. Siz Fransa''da, İngiltere''de, Belçika''da interneti yasaklayan başbakan o zaman istifa etmesi lazım. İnterneti yasaklayan Başbakanın hiçbir demokratik ülkede yeri yoktur'' şeklinde konuştu.


İstanbul Büyükşehir Belediye Bakanı Kadir Topbaş''ı olimpiyat oyunları üzerinden eleştiren Mustafa Sarıgül, şunları söyledi;

"Sayın Topbaş ''olimpiyatları alacağız'' diye geçen seçimlere girdi. Kayak sporlarına baktım Soçi''de. Afrika''da hiç kar yok. Afrika''da kayak sporları için Soçi''ye giden oyuncu sayısı daha fazla. Türkiye''den Soçi''ye giden oyuncu sayısı 6-7. Buradan şunu sormak istiyorum. Siz yıllarca olimpiyat dediniz ama olimpiyatları Japonyaya kaptırdınız. Çünkü sizin kafanız olimpiyatlarda değil. Siz olimpiyatları almak istemiyorsunuz" dedi.

Kadir Topbaş''a cevaplaması için soralar soran Sarıgül, ''Etiler polis okulunu arazisini imara açtınız mı, açmadınız mı?. Topbaş, ''polis okulunun arazisi bende diyor''. Peki topu sendeyse maketlerin önünde El-Kaide''ciler niye orada poz veriyorlar. O zaman şu tapu sende maketler başkasında. Zaten davul sende tokmakta başkasında'' diye konuştu.

Gezi parkındaki olayları hatırlatan Sarıgül, ''Olaylarda 7 tane can hayatını yitirdi. Bu evlatlar sizin evlatlarınız, bizim evlatlarımız tarihten beri gezi var. Sayın Topbaş, oraya Büyükşehir''in dozerlerini göndermemiş, ağaçları yıkmamış olsaydı. O 7 tene evladımız hayattaydı. Dünyanın hiçbir demokratik ülkesinde 7 tane canı kendi verdiği sorumluluktan dolayı bugün 7 tane canın vefat etmesinin sorumlusu maalesef ve maalesef Kadir Topbaş''tır. Topbaş''in kimsenin yüzüne çıkmaması lazım" ifadelerini kullandı.


AK Partililere seslenen Sarıgül, ''Geceleri pankartlarımızı kesiyorlar. Buradan bir kez daha AK Partili yetkililere sesleniyorum. İstanbul Başkanımız Oğuz Kağan Salıcı başkanımız yarın AK Parti il başkanıyla konuşmasını diliyorum. Çarşamba günü akşamı saat 12''ye kadar bu konuda bir uzlaşma sağlanmasını arz ediyorum. Böyle bir uzlaşma sağlanmazsa İstanbul Valimize gidip bire bir konuşacağım. AK Parti adayları nereye afiş asıyorsa diğer siyasi partilerde diğer siyasi partilerde oraya afiş asmakla demokrasinin gereği mükelleftir. Şayet AK Parti adayının astığı afişler duruyor, diğer siyasi parti adaylarının astığı afişler yoksa o zaman Mustafa Sarıgül gençlik kolu başkanı olur. O zaman dünyanın kaç bucak olduğunu görürsünüz. İstanbul valisi bu güvenliği sağlamazsa gençleri alırım sokak sokak İstanbul''da bir tek afişlerini bırakmam'' şeklinde konuştu.

Ayazağa ve Maslak''ın Şişli''den ayrılarak Sarıyer''e bağlandığınızı hatırlatan Mustafa Sarıgül, ''Sayın Başbakan Sarıyer ve Maslağı aldı ama ben ondan İstanbul''u alacağım. Şimdi sormak istiyorum. O gece Ayazağ''ı ve Maslak''ı bir gecede AK Parti''ye bağladılar. Bunları yaparken vicdanınız sızlamadı mı? Sana bağlı olan bir belediyeyi bir gecede CHP''li belediyelere bağlasak ne dersin?'' ifadelerini kullandı.

10 yıl önce