|

Seçmen başına 20 lira

2014 yerel seçimleri için hazırlıklar başladı. Büyük heyecana sahne olacak seçimlerde belediye başkanlığı için yarışacak adaylar, seçmen başına ortalama 20 lira harcayacak. Adayların toplamda 1 milyardan fazla harcama yapması bekleniyor. İstanbul'daki 'Yerel Seçim Hazırlıkları Fuarı'nda ise kampanyalar için ilginç ürünler var

Büşra Çağlar
00:00 - 11/10/2013 Cuma
Güncelleme: 22:47 - 10/10/2013 Perşembe
Yeni Şafak
Seçmen başına 20 lira
Seçmen başına 20 lira

2014 yerel seçimlerinin yaklaşmasıyla birlikte hız kazanan seçim kampanyaları başlı başına bir sektör haline geldi. Bu yıl 32 milyon seçmenin oy kullanacağı 2014 yerel seçimlerinde genel seçimlerden farklı olarak adaylar 30 büyükşehir belediyesi, 51 şehir ve 1070 ilçe belediye başkanlığı için yarışacak. Adayların her seçmen başına 20 lira harcayacağı seçimlerde, toplamda 1 milyardan (katrilyon) fazla harcama yapılması bekleniyor. Seçimlerde adayların kendilerini en doğru şekilde ifade etmesi gerektiğine işaret eden Demos Fuarcılık Genel Müdürü Hüseyin Aslan, 'Bir başkan adayı kendi tanıtım ve propaganda faaliyetleri için minimum 100 bin TL harcama yapması gerekiyor' dedi.

HARCAMADA ÜST SINIR YOK

Aslan, seçim harcamalarının adaylar açısından bir üst sınırının olmadığına dikkat çekerken, harcanan miktarın aday olunan bölgeye ve kullanılan tanıtım materyallerine göre farklılık gösterdiğine vurgu yaptı. Aslan 'Aday tanıtım faaliyetleri için birkaç milyonla yola çıkan adaylar da var' diye konuştu. Adaylar için profesyonel yardım niteliği taşıyan 'Yerel Seçim Hazırlıkları Fuarı' ise dün kapılarını açtı. 10-12 Ekim 2013 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi'nde açık olacak fuarda adayların kendilerini tanıtabilmesi için ilginç kampanya ve tanıtım materyali önerileri yer aldı.


10 yıl önce