|

Sessiz sedasız CHP'ye katıldılar

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün ekibinde bulunan Bağımsız İBB Meclis üyeleri CHP'ye üye oldu. CHP Parti Meclisi'nin 3 Kasım'da yapacağı toplantının ardından Sarıgül'ün de 9 Kasım'da CHP'ye katılması bekleniyor.

YUNUS GÖKSU/ YENİSAFAK.COM.TR/ POLİTİKA
00:00 - 24/10/2013 Perşembe
Güncelleme: 10:25 - 24/10/2013 Perşembe
Yeni Şafak
Sessiz sedasız CHP'ye katıldılar
Sessiz sedasız CHP'ye katıldılar

Cumhuriyet Halk Partisi'nin İBB adayının şu an bağımsız olarak Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün olması için taraflar prensipte anlaştı. CHP kanadından ve Sarıgül tarafından medyaya yansıyan söylemlerin aksine Sarıgül ve CHP adaylığın açıklanacağı tarihe kadar gerçekleşecek takvim de hazırlandı.

Liderliğini yaptığı TDH hareketi ile geniş katılımlı istişareler yapan ve CHP'ye geçiş süreci hakkında ekibini bilgilendiren Mustafa Sarıgül, kendisiyle hareket eden ve şu an bağımsız olan meclis üyelerine CHP'ye katılını talimatı verildi.

Sessiz sedasız katıldılar

Şişli'nin bağımsız İBB Meclis üyeleri büyük katılım törenlerinin aksine sadece partiye dilekçe vererek CHP'li meclis üyesi oldular. CHP'ye katılan 5 meclis üyesinin 3'ü Şişli Belediyesi'nde Belediye Başkan Yardımcısı görevini yürütüyor.

İnönü'nün torunu da CHP'ye katıldı

Şişli'den İBB Meclis üyesi olan İsmet İnönü'nin torunu Hasan Hayri İnönü'de CHP'ye katıldı. İnönü Sarıgül ile beraber hareket etmiş ve bugüne kadar da bağımsız olarak belediye meclisinde bulunuyordu.

Sarıgül'den Ankara Çıkarması

Mustafa Sarıgül kalabalık bir TDH'li ekiple 9 kasım günü Ankara'ya gidecek ve CHP'ye katılacak. Fakat partinin zirve isimlerinin aldığı bu kararı içeride oluşan aykırı fikirde olan parti yönetimini ikna etmek için parti meclisi Sarıgül partiye katılmadan 6 gün önce yani 3 Kasım'da toplanacak.

CHP Parti Meclisi'nde Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün partiye üyeliği konusunun netleştirilmesi bekleniyor.

Sarıgül'ün CHP'ye katılımına sıcak bakmayan CHP'lileri zirve isimlerden oluşan bir ekip ikna etmek için çalışıyor. Aday adaylığı sinyali veren Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin de ikna edilmeye çalışılıyor.

9 Kasım'da Sarıgül'ün katılımından sonraki hafta İstanbul'a gelecek olan Kılıçdaroğlu, Sarıgül ve kalabalık bir partili ekip tarafından karşılanarak gövde gösterisi yapılacak.

10 yıl önce