|

Sincan'da farklı seçim atmosferi

28 Şubat'ta tankların geçtiği Ankara'nın Sincan ilçesinde ilginç bir yarış var. Üç aday da AK Parti'li. Biri AK Parti Adayı, diğer ikisi de AK Parti'den istifa edip MHP ve CHP'den aday oldu.

Gazeteport
00:00 - 2/02/2014 الأحد
Güncelleme: 11:57 - 2/02/2014 الأحد
Yeni Şafak
Sincan'da farklı seçim atmosferi
Sincan'da farklı seçim atmosferi

Ankara'da 28 Şubat döneminde tankların geçmesiyle ünlenen Sincan ilçesinde çok ilginç bir yarış var. 30 Mart'ta yapılacak Belediye Başkanlığı seçiminde yarışacak üç adayın üçü de AK Partili'li. Adaylardan biri AK Parti'den adayı olurken, diğer ikisi de AK Parti'den istifa edip, MHP ve CHP'den aday oldu.

Sincan seçimlerinde yarışacak üç partinin üç adayı da AK Parti'de politika yaptı. İkisi yollarını ayırıp farklı partiye geçti ve Belediye Başkan adayı oldu. 30 Mart seçimlerinde AK Parti mevcut Belediye Başkanı Mustafa Tuna'yı yeniden aday gösterdi.

Bu kez CHP'den aday

CHP ise kapatılarak Sincan ilçesine bağlanan Temelli beldesinin AK Partili Belediye Başkanını aday yaptı. AK Partiden istifa eden Temelli Belediye Başkanı Aleattin Türkoğlu, bu kez CHP Sincan Belediye Başkan adayı oldu.

MHP'nin adayı da eski AK Parti'li

MHP ise 2004-2009 yıllarında AK Parti Sincan Belediye Başkanı olan Hasan Altın'ı aday gösterdi. Altın 5 yıl AKP'den Sincan Belediye Başkanlığı yaptıktan sonra istifa edip MHP'ye geçmişti.

٪d سنوات قبل