|

Şişli'de AK Parti ile CHP mahkemelik oldu

Seçim maratonu devam ederken Şişli'de AK Parti İle CHP arasında yaşanan pankart ve ilan savaşı mahkemeye taşındı. Daha önce AK Parti tarafından kiralanan billboardlara CHP afişlerinin asılması üzerine AK Parti konuyu mahkemeye götürdü.

YUNUS GÖKSU/ YENİSAFAK.COM.TR/ SEÇİM 2014
00:00 - 6/03/2014 Perşembe
Güncelleme: 10:05 - 6/03/2014 Perşembe
Yeni Şafak
Şişli'de AK Parti ile CHP mahkemelik oldu
Şişli'de AK Parti ile CHP mahkemelik oldu

Yerel seçimlere haftalar kala adayların seçim çalışmaları yoğunlaştı. CHP İstanbul Büyükşehir Beledeyi Başkan adayı Mustafa Sarıgül'ün oğlu CHP'den meclis üyesi adayı olan Emir Sarıgül ve şoförü AK Parti Şişli Belediye Başkan adayı Mukadder Başeğmez'e adeta pankart savaşı açtı.

Sarıgül, AK Parti tarafından önceden satın alınan 20'den fazla reklam duvar reklamını indirterek CHP'nin reklam fotoğraflarını astı. AK Parti ilçe teşkilatı Noter aracılığıyla tespit yaptırarak durumu mahkemeye taşırken, Şişli Belediyesi'nde görevli zabıtaların sivil araç ve sivil kıyafetlerle pankart nöbeti tuttuğu ortaya çıktı.

Şişli Belediyesi'ne ait tüm araçları ve çok sayıda görevliyi seçim çalışmasına çıkardığı iddia edilen Sarıgül özellikle ana yollar üzerine asılan pankartları korumak için 7-24 nöbet tutturuyor.

DUVARLAR ORDU TDH İL BAŞKANINA VERİLMİŞ

Şişli'de Reklam pano ve duvarlarının büyük bölümünün TDH Ordu İl başkanına verildiği, TDH yöneticisinin bunu daha sonra bir başka şahsı kullanım haklarını devrettiği ortaya çıktı. AK Parti ilçe yetkilileri, son bir hafta içerisinde 500'den fazla pankartın oğul Sarıgül tarafından indirtildiğini açıkladı.

Daha önce polis tarafından pankart indirirken yakalanan aracın Emir Sarıgül'e ait olduğu ortaya çıkmıştı

10 yıl önce