|

Tarihi kentte seçim yasağı

UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde bulunan, dünyanın en iyi korunan 20 kenti arasında gösterilen 3 bin yıllık geçmişe sahip Karabük'ün Safranbolu ilçesinde tarihi yapıların görselliğini bozduğu gerekçesiyle yerel seçimler öncesinde partilerin bayrak, flama ve afiş gibi materyaller asması yasaklandı.

Aa
00:00 - 10/02/2014 Pazartesi
Güncelleme: 13:59 - 10/02/2014 Pazartesi
Yeni Şafak
Tarihi kentte seçim yasağı
Tarihi kentte seçim yasağı

Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, ilçenin her şeyden önemli olduğunu ve buna her kesimin elinden geldiği kadar özen gösterdiğini söyledi.

Safranbolu'nun her mevsim farklı güzellikte olduğunu ancak özellikle sonbaharda doyumsuz güzelliğe büründüğünü, bu güzelliği yok etmeye içlerinin el vermediğini belirten Aksoy, şöyle konuştu:

"Safranbolu'da belediye başkan adaylarının katıldığı toplantıda alınan kararla, tarihi çarşı bölgesinde seçimle ilgili afiş, pankart ve ilanlar asılmayacak. Karar doğrultusunda sadece seçim bürolarında afişlere izin verilecek. İlçeye gelen turistlerin rahatsız olmaması ve tarihi dokunun bozulmaması için ortak olarak bu kararı aldık. Seçimleri tabii ki her parti en iyi şekilde sonuçlandırma gayretinde ama ortada herkesin ortak değeri olan Safranbolu var. Safranbolu'da kentsel sit alanı var. Bu sit alanı içerisindeki Safranbolu'ya gözümüz gibi bakmaktayız. Burayı korumaya ve dünyaya tanıtmaya çalışmaktayız.

Her ne kadar pankart asmak çok önemli olsa da konu Safranbolu olunca bu gaye ikinci plana düşüyor."

Aksoy, parti bayrağı, flama, afiş gibi materyallerin asılması durumunda cezai işlem uygulanmayacağını ancak belediye ekiplerinin hemen kaldıracağını sözlerine ekledi.

10 yıl önce