|

Tekin'in adaylığına CHP'den ilk tepki

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, CHP'nin, çok sesli, çok adaylı, aday adaylı bir parti olduğunu belirterek, "Çok gecikmeden CHP'nin artık bu konudaki tavrını, durumunu netleştirmesi lazım. İstanbul bakımından görünen köy kılavuz istemez. Arkadaşlar adaylıklarını açıklayabilir. Ama İstanbul'da ne yapılması gerektiği çok açık" dedi.

Aa
00:00 - 7/10/2013 lundi
Güncelleme: 13:10 - 7/10/2013 lundi
Yeni Şafak
Tekin'in adaylığına CHP'den ilk tepki
Tekin'in adaylığına CHP'den ilk tepki

Loğoğlu, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, demokrasi paketini, "oyalama paketi, bunu bekleyen birkaç ağıza bal çalma paketi" olarak değerlendirdi. Loğoğlu, paketi, Hükümet'in, Gezi Parkı sürecinin açtığı gerçek demokratikleşme taleplerinin önünü kesme paketi olarak da nitelendirdi.

"Çok sesli, çok adaylı"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin'in, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday adaylığına yönelik açıklamalarının sorulması üzerine Loğoğlu, şunları kaydetti:

"CHP, çok sesli, çok adaylı, aday adaylı bir parti. Çok gecikmeden CHP'nin artık bu konudaki tavrını, durumunu netleştirmesi lazım. İstanbul bakımından görünen köy kılavuz istemez. Arkadaşlar adaylıklarını açıklayabilir. Ama İstanbul'da ne yapılması gerektiği çok açık. CHP, bunu bir an önce kararlaştırıp, netleştirmesi ve bu kararını da kamuoyuyla paylaşması doğru, yararlı olur."


il y a 10 ans