|

Topbaş yeniden aday olacak mı?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Kadir Topbaş, yeni dönemde Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday olacağını söyledi.

İha
00:00 - 20/06/2013 Perşembe
Güncelleme: 15:30 - 20/06/2013 Perşembe
Yeni Şafak
Topbaş yeniden aday olacak mı?
Topbaş yeniden aday olacak mı?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Kadir Topbaş, yeni dönemde belediye başkanlığına aday olup olmayacağı ile ilgili soruları yanıtladı.

Türkiye'de yaşanan olaylarla birlikte seçim sürecine girildiğine dikkat çeken Topbaş, "Tabii Türkiye bu olaylarla birlikte bir seçim atmosferine girdi. İstanbul Türkiye'deki yerel seçimler için çok önemli bir şehir. Hatta Türkiye siyaseti için önemli bir merkez. Burada aktif rol oynayan ve İstanbul'da yerel yönetimde iktidar olan bir siyasi parti, Türkiye'de de güçlü olur. Biz burada ilk defa Türk siyasi tarihinde bir yerel yönetici olarak ikinci kez bir başkan olma onuru yaşadım. Bu yetkiyi vatandaşımız verdi. Benim yine 3. dönem için bir kararım var. Bunu ilan ettim. Benim kararım yeterli değil. Bu aşamada başbakanımız ile birlikte parti yönetiminin de buna yetki vermesi gerekiyor. Bu yetkiyi verirken de İstanbulluların bu konudaki desteğine de ihtiyaç var. Eğer bunlar birleşirse benim adaylığım devam eder. Benim gönlümde bugüne kadar yaptığım ve yapmakta olduğum projeleri hayata geçirmek, İstanbul ulaşımında ciddi bir mesafe alacağımız 2016''da günde 7 milyon insanı taşıyan bir ulaşım sistemini hayata geçirmiş bir belediye başkanı olmak istiyorum" dedi.

11 yıl önce