|

Üsküdar'da seçimin iptali için YSK'ya başvuru

CHP Üsküdar Belediye Başkan adayı İhsan Özkes, Üsküdar'daki seçimin iptali istemiyle Yüksek Seçim Kuruluna (YSK) başvurdu.

Aa
00:00 - 9/04/2014 Çarşamba
Güncelleme: 12:41 - 9/04/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
Üsküdar'da seçimin iptali için YSK'ya başvuru
Üsküdar'da seçimin iptali için YSK'ya başvuru

Özkes, başvuru dilekçesini YSK'ya verdikten sonra gazetecilere açıklama yaptı.

Üsküdar'da tam bir kanunsuzluk olduğunu, hukuk katliamı yaşandığını iddia eden Özkes, seçim sonuçlarına etki eden olayların meydana geldiğini öne sürdü.

Üsküdar sandıklarından, Ümraniye Belediye Meclis Üyelerine ait pusulaların çıktığını savunan Özkes, "Bizim kazancağımızı biliyorlardı. Bunu nedenle seçimi iptal ettirmek için yapılmış bir provakasyondu bu" dedi.

Muhtar pusulaları diğer pusulalarla atıldığı için bu oyların geçersiz sayıldığını, bazı sandıklarda ise bu yöndeki oyların sayıldığını öne süren Özkes, iki okulda bomba ihbarı yapıldığını, bu nedenle okulların boşaltıldığını anlattı.

Sonuç tutanaklarında da tahribat, oynama yapıldığını iddia eden Özkes, oy kullanan seçmen sayısı ile sandıkta çıkan zarfların da tutmadığını savundu.

Özkes, "Ne pahasına olursa olsun Üsküdar'ı İhsan Özkes'e ve CHP'ye vermemek için gayrimeşru her yol denendi. Biz sandıkta seçimi kazandık, masada kaybetmek istemiyoruz" diye konuştu.

İhsan Özkes, bu nedenlerle seçimin iptalini, bu yapılmazsa yeniden sayım talep ettiklerini bildirdi.

10 yıl önce