|

"Uzun Adam şarkısı sadece bir kıvılcım"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, şarkıcı Uğur Işılak tarafından yazılan "Dombra"dan sonra Murat Göğebakan tarafından "Uzun Adam" şarkısı da hediye edildi. Göğebakan, esere ilişkin, "Bir şey yapılması gerekiyordu. Çorbada tuz bulunması veya bir kıvılcım atılması... Bunun yapılması gerektiğine inandığımız için yaptık. Sadece sevdiğim bir abime destek vermek istedim başka da birşey değil" dedi.

Aa
00:00 - 3/03/2014 Pazartesi
Güncelleme: 14:33 - 3/03/2014 Pazartesi
Yeni Şafak
"Uzun Adam şarkısı sadece bir kıvılcım"
"Uzun Adam şarkısı sadece bir kıvılcım"

Göğebakan, yaptığı açıklamada, sözleri yapımcı ve yazar Feridun Özdemir'e, bestesi de kendisine ait eserin durup dururken oluşmadığını, ülke konjonktürünün bu şarkının yapılmasını hazırladığını söyledi.

Feridun Özdemir'in son gelişmelere olan tepkisinin de şarkının oluşum sürecine katkı sunduğunu dile getiren Göğebakan, "Bir şey yapılması gerekiyordu. Çorbada tuz bulunması veya bir kıvılcım atılması... Bunun yapılması gerektiğine inandığımız için yaptık" dedi.

Göğebakan, şarkının 1 Mart'ta AK Parti yetkililerine ulaştırıldığını, o andan itibaren güzel tepkiler aldıklarını kaydederek, insanların da bu kıvılcımı beklediğini aktardı.

Eser bittiğinde henüz ismini koymadıklarını, Ankara'ya giderken bu ismin konulmasına bizzat kendisinin karar verdiğini ifade eden Göğebakan, "Önemli olan emeklerdi. Herkes samimi bir şekilde çalıştı. Aranjöründen, bağlamaya kadar Türkiye'nin en iyileri olan arkadaşlarımızla hiçbir şeyden kaçınmadan en iyisinin olmasını istedik. Uzun Adam'a yakışacak ezgiler, vokaller yapılması gerekiyordu" ifadelerini kullandı.

"Talep, AK Parti'den gelmedi"

Murat Göğebakan, Feridun Özdemir'in, eserin sözlerini Başbakan Erdoğan için yazdığını dile getirerek, kendisinin de 2002 yılında Erdoğan için eser yazdığını hatırlattı.

"AK Parti'den eserle alakalı bir talep gelmedi. 2002'de de bir talep yoktu. Sadece sevdiğim bir abim ısrar etmişti. Ülkenin son konjonktürüne karşılık sırtında su taşıyan bir karınca misali, birşey yapmak istedik" diyen Göğebakan, eseri dinleyenlerin yüzde 80'inden olumlu tepki aldığını kaydetti.

Göğebakan, dostlarının yüzde 20'sinden de olumsuz tepkiler aldığını, bunun çok doğal olduğunu ifade ederek, önemli olanın "Türkiye'nin iyi olması, Mısır veya Ukrayna gibi dağılmaması" olduğunu söyledi.

Murat Göğebakan, "Şarkıyla ilgili bana olumlu yazan, yorum yapan yüzde 80 nasıl kardeşimse, eleştiren yüzde 20 de benim kardeşim. Onları da ben bağrıma basıyorum. Olması gereken ne ise o oldu. Hoş bir seda bırakmak istedik. Ben, koca kazanda bir damla suyum. Sadece sevdiğim bir abime destek vermek istedim başka da birşey değil" ifadelerini kullandı.

Göğebakan, eseri dinlediğinde Erdoğan'ın yanında bulunmadığını anlatarak, "Eserden haberi olunca kim yapmış diye sormuş. İsmim söylendiğinde 'O zaman kesin güzel olmuştur hemen gönderin' demiş. Kendisine eser gönderilip de dinledikten sonra çok beğenmiş. Ne Murat Göğebakan ne de Feridun Özdemir bu şarkıyı ticari bir beklentisi olmadan hediye etti. Bir meblağ karşılığı yapılmadı" diye konuştu.

"Uzun Adam"

Murat Göğebakan'ın, seslendirdiği şarkının sözleri şöyle:

"2002'de bir güneş doğdu/ Gülmeyen halkıma bir umut oldu./Gözleri yaman/Göğsünde iman,/Kimse görmedi böyle başbakan.../Sağlam irade,/ kocaman yürek,/Benim ülkeme böylesi gerek./Recep Tayyip Erdoğan/ Büyük usta Erdoğan/ Recep Tayyip Erdoğan/Ak gönüllü bir Uzun Adam/ Erdoğan Erdoğan/Seninleyiz biz her zaman/Yürüyoruz hiç durmadan/Yürektesin sen Tayyip Erdoğan..."

10 yıl önce