|

Vali Fakıbaba'nın yerine aday olmak için istifa etti

Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, AK Parti''den Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan adayı olmak için görevinden istifa etti

Dha
00:00 - 30/11/2013 Cumartesi
Güncelleme: 13:08 - 30/11/2013 Cumartesi
Yeni Şafak
Vali Fakıbaba'nın yerine aday olmak için istifa et
Vali Fakıbaba'nın yerine aday olmak için istifa et

Bir süredir Ak Parti''nin Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığı''na aday göstericiği konuşulan Vali Celalettin Güvenç, dün Ankara''ya giderek, İçişleri Bakanlığı''na istifasını sundu. Pazartesi günü Ak Parti Genel Merkezi''ne gidip adaylık müracaatında bulunacağını söyleyen Celalettin Güvenç, kendisine telefonla ulaşan DHA muhabirine, "Şanlıurfa Valiliği görevinden istifa ettim. Pazartesi günü adaylık müracaatını yapacağım" dedi.

Celalettin Güvenç''i, salı günü TBMM''de Ak Parti grup toplantısında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan''ın, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan adayı ilan etmesi bekleniyor.

Aynı zamanda Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Sıtkı Güvenç''in ağabeyi olan Celalettin Güvenç, 2004 yılından itibaren Erzurum, Manisa ve Şanlıurfa''da valilik yapıyordu.

Celalettin Güvenç''in istifası üzerine Şanlıurfa Valiliği''ne Vali Yardımcısı Ramazan Seçilmiş vekalet edecek.

Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, 2009 yılı yerel seçimlerinde Ak Parti''den aday gösterilmeyince bağımsız aday olmuş ve seçimi kazanmıştı.

Seçim kampanyasında Şanlıurfa''ya gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan "Ak Parti treninden inen bir daha binemez" demiş, ardından da milletvekilleri "Ak Parti ceket koysa kazanır" iddiasında bulunmuştu.

Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Ocak 2013''te Meclis''te Ak Parti Grup toplantısında alkışlarla partiye katılmış ve Erdoğan da kendisine parti rozetini takmıştı.

FAKIBABA TARAFTARLARINDAN 'CEKETLİ' PROTESTO

Şanlıurfa''da yerel seçimler öncesi yeniden aday gösterilmeyeceği ileri sürülen mevcut Belediye Başkanı AK Partili Ahmet Eşref Fakıbaba''nın taraftarları protesto gösterisi yaptı.

2009 yılında bağımsız olarak katıldığı seçimleri kazanarak ikinci kez Şanlıurfa Belediye Başkanlığı görevine gelen Ahmet Eşref Fakıbaba''nın yerine, görevinden istifa eden Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç''in aday gösterileceği haberleri üzerine kendilerine 'Urfa Halk Hareketi' adını veren 500 kişilik grup, öğle saatlerinde Topçu Meydanı''nda bir araya geldi. Üzerinde 'İthal Başkan istemiyoruz', 'Vali Maraş''a', 'Urfalılarla oynayanları sandıkta gömeceğiz' yazılı dövizler taşıyıp, slogan atan kalabalık, belediye binası önüne kadar yürüdü. Polisin zırhlı araçlarla önlem aldığı yürüyüşte bir süre yolu ulaşıma kapatan göstericiler, polisin uyarısı üzerine yolu yeniden açtı. Belediye önüne gelen ve üzerlerindeki ceketleri havaya atan kalabalık, Fakıbaba''nın yeniden aday gösterilmesini istediklerini dile getirdi.

Yaklaşık 1 saat süren protestonun ardından kalabalık belediye önünden ayrıldı.


10 yıl önce