|

Yıldırım: Bırakın İzmir'in yakasını

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, İzmir'in Menderes ilçesinde yaptığı konuşmada, İzmir'de her şeyin olduğunu ama hizmet edecek ekibin olmadığını söyledi. Yıldırım, "Bırakın İzmir'in yakasını gidin!" dedi.

Ajanslar
00:00 - 28/02/2014 Cuma
Güncelleme: 17:25 - 28/02/2014 Cuma
Yeni Şafak
Yıldırım: Bırakın İzmir'in yakasını
Yıldırım: Bırakın İzmir'in yakasını

Seçim turuna devam eden AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım İzmir'in Menderes ilçesindeydi. Yıldırım ve ekibini Menderes Belediye Başkan Adayı Bülent Soylu ve Menderesliler karşıladı.

Yıldırım, güne sabah erken saatlerde Menderes ilçesi Tekeli beldesinde başladı. Tekelililer ile meydanda kahvaltı eden Yıldırım, Menderes Belediye Başkan Adayı Bülent Soylu'nun genç ve çalışkan bir aday olduğunu söyledi.

İzmir'de projelerin planlandığını ve hazır olduklarını kaydeden Yıldırım, "Bizimle birlikte altyapı, üstyapı konuşmayacağız. Halen bunları konuşmamız çok ayıp. Biz hazırız, her yönüyle hazırız ve altyapı, üstyapı bizim işimiz. 31 Mart sabahı ne yapacağımızı çok iyi biliyoruz. Hiç beklemeden aynı gün hizmete başlıyoruz. İzmir'in her köşesinde aynı anda hizmet yükselmeye başlayacak. Şimdiye kadar yapılmıyorsa bilesiniz ki İzmirlilerin seçtiği yöneticiler yapmıyor, yapamıyor" diye konuştu. Artık iş sahaları konuşmanın, işsizliği azaltmak için çare aramanın konuşulması gerektiğini ifade eden Yıldırım, İzmir'de herşey var, hizmet edecek üretecek, iş sahaları açacak yönetici yok. Geleceğimize yön verecek projeleri aynı anda harekete geçireceğiz" dedi.

İzmir'in 30 ilçesindeki adayların sorun ve sıkıntıları bildiğini hatta sıkıntıların içinden geldiğini belirten Yıldırım, İzmirlilerin kötü yönetim istemediğini bildirdi.

Yapamayan gitsin kim yapacaksa o gelsin

İzmir'in kimseyi sırtında taşımak ayakta tutmak zorunda olmadığını dile getiren Yıldırım, İzmir'in 29 ilçesiyle 5 yıl önce seçtiği yöneticilerin üzerine düşen görevi yerine getirmediğini öne sürdü. Desteğin karşılığını bulamadığını sözlerine ekleyen Yıldırım, şöyle konuştu; "Değişen ne oldu? İzmirliler, Menderesliler, Tekelililer yine aynı sorunlarla yaşamaya devam etti. İzmirlileri hayal kırıklığına uğratmaya kimin hakkı var. Herkes 'Artık yeter' diyor. Bizim adaylarımız, sorunların sıkıntıların içinden geldi. İzmirliler için göreve talip oldular. Bunu söylerken nutuk atmıyorum. Geçen 11 yılda Türkiye'nin dört bir yanındaki eserlerimizle söylüyorum. Hep geciken hep başka bahara bırakılan hizmetleri vermek için geldik. 30 Mart günü İzmir'inde Menderes'inde kaderini değiştireceği tarihtir".

Bazıları hayal ederken biz gerçekleştiriyoruz

Hafta başında açıkladıkları projelerin titizlikle hazırlandığına dikkat çeken Binali Yıldırım, şöyle devam etti; "Her bölgenin ihtiyacı masa başında değil, tek tek araştırmalarla, kanaat önderleriyle ve muhtarlarla görüşülerek planlandı. Herşey hayal etmekle başlar. Hayalin yoksa hayatında yoktur. Bazıları hep hayal görür, bazıları da hayallerini gerçeğe dönüştürür. Birileri çıkıyor diyor ki 'Bizde düşünüyorduk'. Günaydın. Düşünün, bol bol düşünün. Düşünmekten yapmaya sıra gelmedi bir türlü. 30 Marttan sonra düşünmeye fırsatınız çok olacak. Para derse para, yetki derse yetki verildi. Ama mazeret üstüne mazeret ortaya sürüldü. Ben İzmir'i istedim, İzmir'de beni istedi. Güzelim İzmir'i imarsız, temelsiz bina yapımında 2 numaraya çıkarmışlar. Belediye binasından 500 metre mesafede Afrika seviyesinde yaşıyorlar. İzmir'in 12 bin kilometrekarelik her bir bölgesi artık Büyükşehir'in sorumluluk sahasında".

"Hizmet dolu günlere az kaldı"

Menderes'in Gümüldür beldesinde Seçim Koordinasyon Merkezi açan Binali Yıldırım, "10 yıl ninni söylediler, nasihat ettiler, vaat ettiler, hiçbir şey yapmadılar. 'Artık yeter' deme zamanı geldi. Merak etmeyin aydınlık günler yakın. Hizmet dolu günler yakın" dedi. Gümüldür'ün sorunlarının İzmir'in diğer yerlerinden farklı olmadığını, dünyanın gözbebeği olan İzmir'in yüzde 62'isinin imarsız yapılaşma, ruhsat, tapu sorunlarının olduğunu anlatan Yıldırım, Özdere kıyılarının değerlendirilemediğini, sahilleri canlandırarak turizme kazandıracaklarını, ilk olarak Menderes-Gümüldür-Özdere yolunu yapacaklarını ifade etti. Yolları 'ölüm yolu' olmaktan kurtaracaklarını sözlerine ekleyen Yıldırım, "Burayı hayat yoluna, turizm yoluna döndüreceğiz. Gümüldür'ün ünlü mandalinasını da Türkiye'ye, dünyaya tanıtacağız. Dereler arıtılmadan, ıslah edilmeden denize bırakılıyor. Hiç merak etmeyin. Sorunları bilen, sorunları da bugüne kadar çöze çöze gelen bir ekip var karşınızda. Biz birşey söylüyorsak arkasında 11 yıldır yaptığımız hizmetler var. Boş konuşmuyoruz, boş lafla işimiz olmaz. Ecdadımızın, dedelerimizin hayali olan Marmaray'ı denizin 60 metre altından birleştiren, iki kıtayı bağlayan bir hükümetin bir başbakanın bakanı olarak karşınızdayım. Onun için İzmir'de hizmet çok daha kolay diyoruz. Çünkü büyük Türkiye fotoğrafı var. Binlerce kilometre bölünmüş yol var, hava yolu halkın yolu haline gelmiş, hızlı tren özlemini gidermişiz, 50 yıllık rüyaları gerçekleştirmişiz" şeklinde konuştu.

"Bırakın İzmir'in yakasını gidin"

İzmir'e yapacakları 1414 projeyi açıkladıklarını, bunların 30 ilçede 1500 mahallede her yerde vatandaşlara dokunacak projeler olduğunu, bunlar yapıldığında 170 bin kişinin iş sahibi olacağını vurgulayan Yıldırım, şöyle devam etti:

"Efendim diyorlar "65 milyar lira nerden alıp yapacaksınız." Kardeşim 11 yılda 250 milyarı nerden bulduksa, Marmaray'ı nasıl yaptıksa, 3. Köprüyü nasıl yapıyorsak, 17 bin kilometre yolu nasıl yaptıysak, 26 havalimanını nasıl yaptıysak, nasıl yapacağımızı o zaman görürsünüz. Hayalleri anlatarak bugünlere gelmedik. Hayalle işimiz gücümüz olmadı, hep gerçekleri yaptık. Hep söz verdik yerine getirdik. Yerine getiremeyeceğimiz hiçbir sözü de vermedik. Biz böyle gördük böyle öğrendik ve hep bunu yaptık. Diyor ki "Bu projelerin hepsi hayal" Kardeşim hayal etmeden hiçbir şey olmaz. Sizin hayalleriniz de yok olmuş. Siz artık bırakın İzmir'in yakasını, gidin uzun bir tatil yapın, yeter. Sultan Abdülmecit, Sultan Abdülhamit'te boğazın altından tünel yapmayı hayal ettiler. Ama onların torunları geldiler bir gün gerçeğe dönüştürdüler. Birisi de diyor ki "Efendim bu projeleri biz de düşünmüştük." Günaydın. Geç kaldınız kardeşim geç kaldınız. 10 sene düşünüp düşünüp bir adım atmadınız, bundan sonra düşünmeyin yeter. Düşünme zamanı çoktan geçti. Şimdi artık yapma zamanıdır hizmet zamanıdır."

10 yıl önce