|

YSK Antalya kararını verdi

CHP'nin Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Akaydın'ın, seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından usul hataları yapıldığına ilişkin yaptığı itiraz, İl Seçim Kurulu tarafından değerlendirildi. İl Seçim Kurulu, itirazın reddedilmesine karar verdi.

Aa
00:00 - 2/04/2014 Çarşamba
Güncelleme: 11:53 - 2/04/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
YSK Antalya kararını verdi
YSK Antalya kararını verdi

Akaydın, CHP'nin Antalya'da ilçe seçim kurulları ve il seçim kurulu nezdinde yaptığı itirazın reddedildiğine ilişkin haberler gördüğünü fakat kendilerine henüz herhangi bir bilgi gelmediğini söyledi.

Seçimde en fazla usulsüzlüğün Kepez ilçesinde yaşandığını iddia eden Akaydın, "Saat 02.00'ye kadar ben öndeydim ama ne olduysa bu saatten sonra bilgi akışı durdu, yaklaşık 4 saat sonra bilgiler verilmeye başlandı ve yavaş yavaş AK Parti öne geçti" dedi.

Bir bakanın ilçe seçim kurulunda oy sayımını izlediğini ifade eden Akaydın, şöyle konuştu:

"İşlemi yapılan tutanakları isteyebilir, buna hakkı var. Ben de isteyebilirim ama oy sayımını izleme, görevlilerin başında bekleme hakkı yok. Kepez İlçe Kurulunda torbaların mühürlü olmadığını gördük ama bunların ispatı çok zor. Kurulun yeniden sayım yapma kararı alması gerekiyor aksi takdirde yapabileceğimiz bir şey yok. Hepimize geçmiş olsun."

Şu anda yapacakları bir şey bulunmadığını vurgulayan Akaydın, her şeye rağmen hukuka inandıklarını kaydetti.

10 yıl önce